Teun en Kevin organiseren een benefietdiner voor Join4Energy met 8 gangen, een amuse en wijn/bier of fris.
Teun en Kevin organiseren een benefietdiner voor Join4Energy met 8 gangen, een amuse en wijn/bier of fris. (Foto: Wendy van Lijssel)

Benefiet voor 19-jarige Bente en Join4Energy

VINKEL - Ze waren dusdanig geraakt door het verhaal van de bijna 19 jarige Bente van Erp uit Nuland die lijdt aan een energiestofwisselingsziekte dat de derde jaar Horeca/Ondernemer/Manager studenten aan het ROC in Oss, Teun Toonen uit Schaijk en Kevin Pennings uit Vinkel in het kader van het vak Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen maandag 29 januari een groots opgezet benefietdiner organiseren voor Join4Energy bij Danny's Eeterij in Vinkel.

Wekelijks worden er enkele kinderen geboren met een chronische, ongeneeslijke energiestofwisselingsziekte. Dat wil zeggen dat ze leven met een half lege accu die nauwelijks oplaadt en ook andere 'onderdelen' aantast. Door bijkomende problemen overlijden velen voor hun tiende levensjaar en 70 procent wordt niet ouder dan 18 jaar. Stichting Join4Energy stelt zich tot doel om geld in te zamelen om het onderzoek naar medicijnen te versnellen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Ook is er oog voor het steunen van gezinnen in het verlichten van hun dagelijkse zorgen en werkt de stichting samen met andere organisaties die zich ook inzetten voor hetzelfde doel.

Beklimmen voor Bente
Join4Energy organiseert onder andere de beklimming van de Mont Ventoux door te wandelen, hardlopen, fietsen of mountainbiken. Iets wat Wilfred van Erp uit Nuland al jaren doet. "Ik ga komende juni voor de zevende keer met het 17-koppige team Brabant4Engergy fietsend de berg op. Dat doe ik voor mijn bijna 19-jarige dochter Bente die een energiestofwisselingsziekte heeft. Elke teamlid betaalt minimaal 1.000 euro inschrijfgeld. Hoewel dat veel is, proberen we door het organiseren van activiteiten toch altijd meer in te zamelen dan dat", vertelt van Erp.

Tot hun plezier krijgen zij ook al jaren steun van leerlingen van ROC De Leijgraaf uit Oss. Ook dit jaar. In het kader van het vak Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) organiseren Kevin Pennings en Teun Toonen op maandag 29 januari een benefietdiner voor Stichting Join4Engergy. "Wilfred van Erp kwam op school pitchen voor stichting Join4Energy. Het verhaal over de ziekte van zijn dochter raakte ons waarop we direct besloten om iets voor Join4Energy te doen", motiveren de jongens.

Eeterij biedt zich aan
Omdat beiden buiten school actief zijn in de catering/horeca was de beslissing voor een benefietdiner zo gemaakt. "Mijn ouders hebben een cateringbedrijf en een drankhandel en Kevin werkt bij Danny's Eeterij in Vinkel", vertellen ze. Laatstgenoemde zegde ogenblikkelijk zijn medewerking toe door het complete restaurant en keuken beschikbaar te stellen. Die ruimte word bemand door Teun die afgestudeerd kok is, samen met een collega kok en twee leraren.

Uitverkocht betekent ruim zesduizend euro
Het diner wordt uitgeserveerd door ROC-leerlingen. Het benefietdiner bestaat uit 8 gangen, een amuse en is inclusief drank. Er is bij Danny's ruimte voor negentig gasten. De jongens hebben inmiddels hun netwerken aangeboord en krijgen dusdanig veel medewerking van leveranciers dat het er naar uitziet dat de volledige opbrengst van het diner naar Join4Energy gaat. Iets waar de jongens uiteraard heel blij mee zijn. "Als we 'uitverkocht' raken, is er een opbrengst van 6.300 euro voor Wilfred en zijn team", melden ze enthousiast. Daarmee is de cirkel dan rond. Zoals de jongens onder de indruk waren van het verhaal over Bente, zo ervaart Wilfred dat inzake de inzet van de jongens. "Ik vind het super dat ze dit voor ons doen. Dat raakt mij zeker."

Meer berichten
Shopbox