Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie.

Meer Voedselbank voor inwoners van Oss en Bernheze

OSS/HEESCH - Meer inwoners van de gemeenten Oss en Bernheze kunnen dit jaar gebruik maken van de Voedselbank. Dat heeft te maken met ruimere toelatingsnormen sinds 1 januari van kracht zijn. Ook lanceert Voedselbank voor Oss en Omgeving vrijdag 12 januari de Club van 100, met honderd donateurs die de Voedselbank jaarlijks met 100 euro steunen.

De Voedselbanken krijgen over het algemeen meer voedingsmiddelen van supermarkten. Om te voorkomen dat er eten of drinken moet worden weggegooid, wil de Voedselbank meer klanten. Om meer mensen in aanmerking te laten komen voor een voedselpakket, wordt de grens van maximale leefgeld verhoogd. Dat betekent dat het bedrag dat een huishouden overhoudt nadat alle vaste lasten zijn afgeschreven, hoger mag zijn dan in 2017. Het basisbedrag per huishouden wordt met 10 euro verhoogd tot 130 euro. Daarnaast wordt het bedrag per persoon verruimd met 5 euro tot 85 euro. Op de website van Voedselbanken Nederland staat een uitgebreide tabel met de nieuwe normen.

Club van 100
In Oss lanceert de Voedselbank vrijdag 12 januari de Club van 100. De bedoeling daarvan is dat er honderd Ossenaren gevonden worden die jaarlijkse minstens 100 euro aan de Voedselbank willen doneren. Burgemeester Wobine Buijs zal officieel het eerste lid van de Club van 100 worden.

Meer informatie staat op de website van Voedselbank Oss en Omgeving.

Meer berichten
Shopbox