Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Dringende oproep BHIC

Foto: M. Koenders

Marius (Jus) de Langen wordt op 10 juli 1918 geboren in Rotterdam. Tijdens de oorlog is hij vanuit Organon in Oss actief voor het verzet. Op 22 juni 1944 wordt hij gearresteerd en vastgezet in Kamp Vught.

Door het Brabants Historisch Informatie Centrum

Op 8 augustus 1944 liquideert het verzet collaborateur Piet van Bussel in 's-Hertogenbosch. Als vergelding wordt drie dagen later in Kamp Vught een groep verzetsmensen zonder proces geëxecuteerd. Onder hen is Jus. Jus is 26 jaar geworden. (bron en foto: Nationaal Monument Kamp Vught)

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Noord-Brabant begon. Om dit te herdenken, presenteert het BHIC dat najaar samen met de Stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden een digitale eregalerij voor alle omgekomen Brabantse militairen en verzetsplegers.

Op de site www.brabantsegesneuvelden.nl hebben we hiervoor bijna 1900 Brabantse gesneuvelden in beeld; slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en alle volgende militaire conflicten.

Help ons alsjeblieft en geef iedere Brabantse gesneuvelde een gezicht en een verhaal. In de eregalerij willen we zoveel mogelijk Brabantse gesneuvelden met een foto én een verhaal vereeuwigen. Velen van hen stonden voor moeilijke keuzes, anderen hebben onvoorstelbaar geleden. Allemaal verdienen ze het dat hun verhaal verteld wordt, hoe heldhaftig of bescheiden ook.

Help jij mee? Ga voor meer informatie of om direct te reageren naar www.brabantsegesneuvelden.nl. Bellen kan ook: (073)6818500 (op werkdagen) of mail naar info@brabantsegesneuvelden.nl.

Meer berichten
Shopbox