Hulphond Nederland zoekt gastgezinnen voor pups

HERPEN - Hulphond Nederland uit Herpen is in de regio Oss op zoek naar gastgezinnen die pups in hun eerste jaar van de opleiding een warm thuis willen bieden.

De stichting leidt hulphonden voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen kunnen steun vinden in hulphonden. Die wonen in het eerste jaar van hun leven in een huiselijke omgeving waar ze worden opgevoed tot rustige en sociaalvaardige honden en de eerste basiscommando's leren.

Bij het gastgezin komen ze in allerhande situaties terecht en leren op iedere denkbare plek hun rust te vinden en zich sociaal te gedragen. Hun verantwoordelijke taak in de toekomst vraagt om een consequente opvoeding. Daarom worden gastgezinnen intensief begeleid vanuit Hulphond Nederland door gastgezinbegeleiders. Voor meer informatie over Hulphond Nederland en wat het betekent om gastgezin te zijn, kan men terecht op de website: www.hulphond.nl/steunen/gastgezin.

Meer berichten