Burgemeester Wobine Buijs zet haar handtekening als eerste lid van de Club van 100 van Voedselbank Oss en Omgeving. Dit deed zij op uitnodiging van haar voorganger Herman Klitsie, links op de foto.
Burgemeester Wobine Buijs zet haar handtekening als eerste lid van de Club van 100 van Voedselbank Oss en Omgeving. Dit deed zij op uitnodiging van haar voorganger Herman Klitsie, links op de foto. (Foto: Audrey Tulkens)

Wobine Buijs eerste lid Club van 100

OSS - Op de eerste dag van de campagne om 100 donateurs voor Voedselbank voor Oss en Omgeving te werven is bijna de helft van het streefgetal al binnen. Nadat burgemeester Wobine Buijs als eerste lid haar handtekening zette op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Voedselbank stroomden vrijdag zo'n veertig aanmeldingen binnen.

Burgemeester Buijs zei met trots het eerste lid te zijn. Zij roemde de organisatie omdat deze zich inzet voor de armsten in de Osse samenleving en de regio. Buijs werd door haar voorganger Herman Klitsie uitgenodigd om haar handtekening te zetten.

Klitsie, lid van het Comité van Aanbeveling, zei dat de Voedselbank in Oss een professioneel geleide organisatie is met veel gedreven en enthousiaste vrijwilligers.
Voorzitter van de Voedselbank voor Oss en Omgeving, Piet Coolegem, was zeer in zijn nopjes met deze complimenten. "We hebben inderdaad een mooie en goed draaiende voedselbank en kunnen onze cliënten elke week een goed en gezond voedselpakket aanbieden. Maar dat kunnen we alleen door de steun van de ondernemers in de regio en het draagvlak dat we in de samenleving hebben."

Honderd donaties van 100 euro
Toch is de Voedselbank volgens Coolegem altijd op zoek naar geld om de continuïteit te waarborgen. Daarom is de Club van 100 in het leven geroepen. Via de Club van 100 is de Voedselbank op zoek naar, in eerste instantie, honderd mensen die jaarlijks 100 euro doneren. Hoewel de situatie van de Osse organisatie op dit moment gezond is, staat de Voedselbank voor een aantal forse uitdagingen. De vloer gaat binnenkort vervangen worden omdat de huidige marmoleumvloer versleten is en op termijn een risico veroorzaakt voor de voedselveiligheid. Ook zijn de energielasten fors voor de Voedselbank en denkt het bestuur na over het leggen van zonnepanelen op de dak. Allemaal forse uitgaven.

Borrelhapjes
Op uitnodiging van de Voedselbank had kok Dennis Zeegers op basis van het voedselpakket dat vorige week aan de cliënten was verstrekt allerlei borrelhapjes gemaakt. "Het was best een uitdaging, maar tevens leuk om out of the box te denken zonder je gebruikelijke ingrediënten."

De Voedselbank in Oss verstrekt wekelijks zo'n 165 tot 170 voedselpakketten aan personen uit de stad en omliggende gemeenten. Achter deze pakketten gaan ruim 500 mensen schuil, waarvan er ruim 200 onder de 18 jaar zijn. De gemeenten Oss en Bernheze subsidiëren de Voedselbank en voor de rest is de organisatie afhankelijk van donaties en schenkingen.

Meer berichten