Foto: Audrey Tulkens

Oss is 'Meest Inspirerende Global Goals Gemeente'

OSS - Gemeente Oss is weer gekozen tot 'Meest Inspirerende Global Goals Gemeente'. De jury prees vooral de samenwerking van de gemeente met het vrijwilligersplatform, inwoners, organisaties en bedrijven. Ook roemde zij de vernieuwende aanpak van Oss, de manier waarop de gemeente de Global Goals bekend maken en de voortreffelijke ambassadeursrol van burgemeester Wobine Buijs.

Burgemeester Buijs is dan ook erg blij met de prijs. "De Global Goals zijn niet meer weg te denken uit Oss. Het gaat niet over praten over doelen die veilig ver weg zijn, het gaat erom hier en nu te handelen in overeenstemming met een duurzame wereld. Ook wij zijn aan het leren, maar de prijs laat zien, dat we op een goede weg zijn."

OSS4GLOBALGOALS
Dit jaar viert Oss het 10-jarig bestaan van het Platform Global Goals Oss met OSS4GLOBALGOALS: een event op zaterdag 16 juni in het centrum in Oss. Overheid, onderwijs, organisaties en ondernemers geven dan invulling aan de 17 Global Goals. Iedereen is hierbij welkom.

Gedeelde plaats
VNG International kiest ieder jaar de 'Meest Inspirerende Global Goals Gemeente' van Nederland. In 2017 behaalde de gemeente Oss samen met de gemeente Utrecht al de eerste plaats.
Dit jaar hebben heeft Oss in Den Haag de titel verdedigd. De gemeente Oss diende samen met het Platform Global Goals Oss een overzicht in van duurzame en eerlijke activiteiten die zijn uitgevoerd in 2017 en de plannen voor 2018.

Global Goals
De Global Goals zijn 17 doelen die gelden voor alle landen en voor alle mensen. Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering.

Kijk voor meer informatie over het Platform Global Goals Oss op de facebookpagina GlobalGoalsOss of op de website: globalgoalsoss.nl

Meer berichten