Acteur Sanne den Hartogh kreeg voor zijn rol in dit stuk een Louis d´Or-nominatie.
Acteur Sanne den Hartogh kreeg voor zijn rol in dit stuk een Louis d´Or-nominatie. (Foto: Sanne Peper)

De Wereldverbeteraar te zien in de Groene Engel

OSS - De toneelvoorstelling De Wereldverbeteraar is donderdag 25 januari te zien in de Groene Engel. Deze productie van Theater Rotterdam, in samenwerking met Toneelschuur Producties (regie Erik Whien), wordt wegens het succes in 2016 opnieuw gespeeld.

Acteur Sanne den Hartogh (bekend van zijn tv-rollen in A'dam-E.V.A en De Vloer Op) kreeg voor zijn rol in dit stuk een Louis d´Or-nominatie, een belangrijke toneelprijs voor de meest indrukwekkende dragende mannenrol.

Erkenning komt laat
In De Wereldverbeteraar zien we een filosoof die teruggetrokken leeft in zijn huis, samen met een vrouw. Ooit heeft hij een wetenschappelijk traktaat geschreven ter verbetering van de wereld en vandaag ontvangt hij daarvoor een eredoctoraat van zijn oude universiteit. De voorbereidingen voor de ceremonie worden getroffen. Maar het gaat slecht met hem. Hij is verbitterd. Jarenlang werd hij genegeerd en vergeten, maar nu is er dan eindelijk erkenning. Ook lichamelijk is hij zwaar in verval. De wereldverbeteraar bestaat alleen nog maar in zijn hoofd: daar in de diepte van zijn denken, in een donker ravijn, raast een stroom van woorden en gedachten. Een hartstochtelijke tirade tegen de gehele wereld, de mensheid, de kunst, Zwitserland, de liefde en uiteindelijk zichzelf.

De voorstelling begint om 20.30 uur, kaarten zijn à 17 euro te koop via de website van de Groene Engel.

Meer berichten