Het 'oude' vertrouwde pand aan de Schadewijkstraat 6 is opnieuw het adres van ONS welzijn.
Het 'oude' vertrouwde pand aan de Schadewijkstraat 6 is opnieuw het adres van ONS welzijn. (Foto: Google Streetview)

Verbouwd maar vertrouwd; ONS Welzijn op oude adres

OSS - Na ruim een half jaar geopereerd te hebben vanuit de Weth. van Eschstraat verhuist het centraal kantoor van ONS welzijn weer terug naar het vertrouwde adres aan de Schadewijkstraat 6 te Oss. Het pand is in de voorbije maanden volledig heringericht en aangepast aan de eisen van deze tijd en dan met name aan de voorwaarden die het werken met en voor mensen met zich meebrengt.

Glazen wanden en open ruimten voor de nodige kruisbestuiving tussen de medewerkers en geluidsdichte spreekkamers zonder inkijk om de privacy van de cliënt te waarborgen. Voorheen vonden mensen het nogal eens lastig om de hoofdingang te vinden. Deze is verplaatst naar de straatzijde en is voorzien van een luifel in oranje, één van de kleuren uit het logo. Ook in de inrichting komen de logokleuren terug. Vanuit de Schadewijkstraat gaan diverse teams opereren: Basisteams Jeugd en Gezin, Sociaal Teams en Gebiedsoverstijgende Teams. Daarnaast worden er ook nog diverse ondersteunende diensten ondergebracht, zoals bijvoorbeeld de centrale telefonie.

Na de fusie tussen Rigom, Vivaan, Aanzet en een gedeelte van MEE naar ONS welzijn had de nieuwe instelling behoefte om het aantal panden te verminderen. Sinds 29 januari is het pand geopend voor publiek.

Meer berichten