Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Shutterstock)

Bedrijven in actie voor gezonde jeugd na meeting in Oss

OSS - Nutricia gaat aan de slag met moestuintjes, Sligro met sportkantines en Vos Logistics met schoolpleinen. Samen met tal van andere bedrijven beloven ze zich in te spannen voor een gezonde jeugd in Noordoost-Brabant.

Die afspraken werden woensdag 24 januari gepresenteerd op de Osse Talentencampus tijdens de bijeenkomst 'NL Vitaal 2025'. Meer dan honderd overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers waren daarbij aanwezig. Tijdens verschillende gespreksrondes werd nagedacht over initiatieven om jongeren gezonder te laten leven en meer te laten sporten.

Dat leverde gelijk resultaat op. Zo gaat Nutricia zich samen met Jong Leren Eten inzitten voor het project Smakelijke Moestuinen. Daarin leren peuters hoe groenten eruit zien, ruiken en smaken. Sligro maakt zich hard voor gezonder eten in sportkantines. Vos Logistics slaat de handen ineen met De Cruyff Foundation. De logistieke dienstverlener wil namelijk een Schoolplein14 adopteren. Dat is een bijzonder schoolplein waar extra veel op gesport kan worden. Woensdag werd bekend dat De Korenaer als eerste school in Oss zo'n plein krijgt.

Ketenaanpak overgewicht
Daarnaast hebben de gemeentes Oss en 's-Hertogenbosch de deuren open gezet voor omliggende gemeente met betrekking tot de ketenaanpak. De ketenaanpak is een initiatief om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Volgens Marc Ghering van het Sport Expertise Centrum was de bijeenkomst slechts een begin: "Dit was een inspiratiebijeenkomst en moet nu een vervolg krijgen".

Meer berichten