Casper Canninga staat al bijna zijn hele leven in de keuken. Toen zijn moeder met een chemokuur werd behandeld, was het daarom voor Casper een logische keuze om haar helpen met lekkere hapjes.
Casper Canninga staat al bijna zijn hele leven in de keuken. Toen zijn moeder met een chemokuur werd behandeld, was het daarom voor Casper een logische keuze om haar helpen met lekkere hapjes.

Lekker persoonlijk Hapjes van Casper

OSS - Hapjes van Casper is een lokaal bedrijfje dat maaltijden verzorgt voor iedereen die (tijdelijk) niet of minder is staat is om goed te eten door bijvoorbeeld ziekte of ouderdom. Casper Canninga wil mensen blij maken met zijn eten.

Door Elfi van den Brandt

Hapjes van Casper begon als een bedrijfje dat eten maakte voor mensen die een chemokuur ondergaan. De moeder van Casper werd zelf ziek en Casper besloot haar te helpen met gezond en lekker eten tijdens haar chemoperiode. "Ik ben zelf al bijna mijn hele leven kok en wilde iets voor mijn moeder doen. Zo is Hapjes van Casper eigenlijk ontstaan. Toen nog onder de naam 'Canninga Chemo bites'."

Steun uit wetenschap
Al snel bleek uit terugkoppeling van diëtisten en therapeuten dat er een veel grotere groep is die moeite heeft met goed en gezond eten. Vooral ouderen en zieken vinden het erg moeilijk om zelf evenwichtig te eten. Vooral als ze bijvoorbeeld een operatie hebben ondergaan en het zelf koken moeilijker wordt.

Casper wil bij deze mensen wat zorg wegnemen en ze helpen om gezond te blijven eten. Daarbij luistert hij graag naar wensen van de mensen waarvoor hij kookt. "Ik let altijd goed op bijvoorbeeld gluten en noten, maar ook als mensen iets speciaals op het menu willen zien, kunnen we hier samen naar kijken. Pas vroegen een aantal mensen om gehaktballen. Die staan nu op het menu."

Doordat Casper al zo lang kok is, bedenkt hij alle gerechten zelf. Daarnaast gebruikt hij uitsluitend verse ingrediënten. "Ik gebruikt geen zakjes van Knorr, maar maak van echte tomaten en kruiden een heerlijke saus." Hij vind het ook belangrijk dat zijn gerechten lekker zijn als je ze opwarmt in de magnetron. De gerechten kunnen namelijk allemaal in de diepvries en opgewarmd worden wanneer de mensen dat zelf willen. "Het eten moet er te allen tijde lekker uitzien, ruiken en smaken", aldus Casper.

Klein blijven
Om de kwaliteit van het eten hoog te houden, zal Hapjes van Casper nooit een enorm bedrijf worden. Wel wil Casper nog meer samen gaan werken met diëtisten, fysio- en ergotherapeuten. "Op die manier kan het bedrijf nog beter worden!"

Hapjes van Casper hanteert een persoonlijke aanpak naar klanten toe. Zo kan men niet alleen online het eten bestellen, maar is er ook een speciale 'visitelijst'. Iemand van Hapjes van Casper komt dan bij de klant thuis om samen een lekker menu samen te stellen. Naast deze visite aan huis is het ook mogelijk om bij Casper zelf binnen te lopen en een praatje te maken over de hapjes. Op donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is iedereen welkom op Kastanjelaan 47, 5342 XL in Oss voor een kop koffie of thee, informatie, een proefhapje of gewoon een babbeltje.

Meer info staat op de website van Hapjes van Casper.

Meer berichten