Foto: henk ruurda

Klaar bij Jan Cunen

OSS - Zakelijk directeur Margo Elemans en Museum Jan Cunen nemen vanaf maart afscheid van elkaar na succesvolle samenwerking. Elemans startte in juni 2016 met de missie om samen met artistiek directeur Karin van Lieverloo het museum tot een nieuw hoogtepunt te brengen. Na de huidige tentoonstellingsreeks Powervrouwen die tot nu toe ruim 16.000 unieke bezoekers trok is voor Elemans dit doel bereikt.

Elemans startte bij Museum Jan Cunen vanuit een interim-opdracht van haar adviesbureau Elemans Search & Advies. Beoogd was om deze opdracht af te ronden na de grootse opening van het vernieuwde museum in september 2017 en de aanzet tot een nieuwe positionering. Onder haar leiding werden onder andere Café Cunen en Shop Cunen geopend waarin wordt samengewerkt met lokale food-producenten.

Daarnaast werden succesvolle samenwerkingen opgezet met ROC De Leijgraaf, Theater De Lievekamp en Van Gruijthuijsen Catering. Samen met Van Lieverloo werd door Elemans een nieuwe huisstijl geïntroduceerd, gewerkt aan een nationale positionering en de identiteit van Museum Jan Cunen. Elemans creëerde mede door haar Osse roots een verbinding tussen het museum en de stad.

De nieuwe expo's 'We Are Food - Over de kunst van voedsel' en 'Leo van den Bergh - Geboren fotograaf' openen op zaterdag 24 februari.

Meer berichten