De laatste tien bomen die op het Arboretum in Geffen passen gaan zondag 18 februari de grond in. Het bomenpark is met de gemeente Oss in gesprek over uitbreiding van het terrein.
De laatste tien bomen die op het Arboretum in Geffen passen gaan zondag 18 februari de grond in. Het bomenpark is met de gemeente Oss in gesprek over uitbreiding van het terrein.

Laatste tien bomen gaan de grond in

GEFFEN - Tijdens de achtste boomplantdag gaan zondag 18 februari de laatste tien bomen de grond in op het Arboretum in Geffen. Daarmee is het terrein vol.

Bestuursleden Jan-Hein Stadhouders en Anita Walraven zijn begin februari de bomen alvast gaan 'uitzetten', zoals dit in vaktermen heet. Zorgvuldig kijkt het tweetal naar waar de reeds bestelde bomen het allerbeste tot hun recht komen op het terrein. "Het zijn allemaal solitaire bomen die ruimte nodig hebben, anders krijg je een bos en dat is niet de bedoeling van een Arboretum", vertelt Jan-Hein Stadhouders.

Het terrein is vol. En nu?
"We zijn in een vergevorderd stadium van onderhandelen met gemeente Oss over uitbreiding van het terrein, maar we kunnen uiteraard pas verder als de handtekeningen op papier staan", aldus Harry Peters. "Ideeën genoeg en de tekeningen voor Arboretum Fase 2 liggen al klaar." "Ook de nieuwe samenwerkingsverbanden met Landschapsbeheer Oss en Landschapsbelang Maasdonk dragen bij aan mooie en waardevolle initiatieven", vervolgt hij. Het Arboretum wil heel graag een grote bijdrage leveren aan het bewerkstelligen van De Groene Long langs de A59.

Op de vraag of het bestuur goede hoop heeft op uitbreiding, reageert Peters positief: "Dat zou moeten lukken. De gemeente Oss geeft duidelijk aan dat onze burgerinitiatieven zeer op prijs worden gesteld. Het moet raar lopen als dit geen goed vervolg krijgt. Mensen die zich aanmelden voor het planten van een boom komen voor nu op een wachtlijst te staan".

STA-stamtafel
Precies een jaar geleden werd door de leden van de Stamtafel een kastanjeboom geplant op het Arboretum. Het ging gepaard met veel gezelligheid en vrolijke noot. Al snel ontstond het idee een stamtafel op het Arboretum te plaatsen en dat is ook precies wat gaat gebeuren. In overleg met Arboretumbestuur wordt door De Kastaan te Nuland een STA-stamtafel vervaardigd uit de bomen van de Heesterseweg. Deze worden hiermee een nieuw leven ingeblazen, waaraan de stamtafelleden heerlijk kunnen 'bomen over bomen'.

Wie de boomplantdag bij Arboretum Geffen wil meebeleven is vanaf 09.30 uur welkom op het lager gelegen terrein op het Arboretum aan de Kerkesteeg. De officiële opening is om 09.45 uur, daarna gaan vanaf 10.00 uur de eerste bomen de grond in.

Parkeren
De organisatie achter de boomplantdag vraagt of bezoekers lopend of met de fiets willen komen. Wie toch met de auto komt, kan parkeren aan de overzijde van de Kerkesteeg, op het parkeerterrein van Drukkerij Wihabo. Wie niet goed ter been is of iemand wil afzetten op het Arboretum, kan via de Weverstraat naar het Arboretum rijden, om daarna de auto te parkeren bij Drukkerij Wihabo.

Meer berichten