De genomineerde 'Veelbelovende ondernemers' van Oss zijn, van links naar rechts, Pleun Wagemakers en Sjoerd Roelofs van Koning Bodyfashion, Nienke de Jager en Cindy Faro van KLIKK en Berry Hendriks van CyBe Construction. Wie uiteindelijk met de titel 'Veelbelovende ondernemer' naar huis gaat, wordt bekendgemaakt op het Business Gala Oss.
De genomineerde 'Veelbelovende ondernemers' van Oss zijn, van links naar rechts, Pleun Wagemakers en Sjoerd Roelofs van Koning Bodyfashion, Nienke de Jager en Cindy Faro van KLIKK en Berry Hendriks van CyBe Construction. Wie uiteindelijk met de titel 'Veelbelovende ondernemer' naar huis gaat, wordt bekendgemaakt op het Business Gala Oss. (Foto: Ronald Goudberg)

Veelbelovende Osse ondernemers

OSS - Onder voorzitterschap van burgemeester Wobine Buijs heeft de jury onlangs de genomineerden voor de titel 'Veelbelovend ondernemer van het jaar' bekend gemaakt. Wie van deze drie de titel in de wacht sleept, wordt bekendgemaakt tijdens het Business Gala Oss op zaterdag 17 maart. Dan is ook de onthulling van de titel 'Ondernemer van het jaar'.

De titel Veelbelovend ondernemer van het jaar is bedoeld voor ondernemers die korter dan 5 jaar werkzaam zijn met hun bedrijf. De prijs is zowel een erkenning voor het succes als een stimuleringsprijs. De jury kiest de genomineerden op basis van voordrachten die door ondernemers en inwoners van de gemeente Oss zijn gedaan.

CyBe Construction
"Positief verrast", reageert Berry Hendriks van CyBe Construction, "dat wij zo snel al deze erkenning krijgen." In de goed vier jaar dat CyBe bezig is, ontwikkelde het bedrijf nieuwe technologieën voor 3D betonprinten die nu al internationaal hun weg vinden. Berry: "We ontwikkelen onze printers en de bijbehorende technologie verder door. We passen de 3D printtechnologie zelf toe in bouwprojecten waarin wij als aannemer of onderaannemer werkzaam zijn. Ten slotte verkopen we de printers aan derden." Inmiddels werkt CyBe met zo'n 20 medewerkers aan projecten in Parijs, Dubai en Milaan.

Koning Bodyfashion
Midden in de economische crisis die met name de retail ongekend hard trof, namen Sjoerd Roelofs en Pleun Wagemakers Koning Bodyfashion over (2015). Inmiddels bestieren zij onder de bedrijfsnaam Likon Bodyfashion met succes samen drie winkels; twee in Oss en een in Uden. "Maar Oss is onze stad", zegt Sjoerd. Dat blijkt ook uit zijn succesvolle inspanningen voor het Uithuis op de voormalige V&D locatie. Sjoerd: "Het Walkwartier gaat een fantastische impuls aan het centrum geven." Pleun: "Onze taakverdeling maakt dat mogelijk. Ik ben vooral actief op de winkelvloer, stuur onze achttien medewerkers aan en regel de inkoop. Sjoerd werkt meer achter de schermen aan financiën en goederenstromen." "Een mooie kroon voor de Koning", sluit Sjoerd af.

KLIKK 
Het werkterrein van het jonge bedrijf KLIKK (2016) is het MKB en het MKB+. Cindy Faro: "Wij werken met mensen die zijn vast gelopen waardoor ze niet goed functioneren of verzuimen op het werk." Nienke de Jager: "Wij laten het dan niet bij het volgen van een protocol, maar gaan op zoek naar de werkelijke bron van die klachten. Altijd vanuit het idee dat mensen weer een klik krijgen met hun ik, in beweging komen en keuzes gaan maken." Gevraagd naar hun reactie op hun nominatie, volgt enthousiasme: "Geweldig, en zo snel al, we zijn blij verrast en ontzettend trots!"

Meer berichten