Met een kraan is de torenspits geplaatst, gemaakt door leerlingen die gespecialiseerd zijn in metaal. De afdeling Houttechniek maakte het frame en Bouwtechniek heeft de platen en de dakbedekking gemaakt.
Met een kraan is de torenspits geplaatst, gemaakt door leerlingen die gespecialiseerd zijn in metaal. De afdeling Houttechniek maakte het frame en Bouwtechniek heeft de platen en de dakbedekking gemaakt.

'Bouwboys' van De Singel helpen bij de Graaf van Megen

MEGEN - Ze noemen zichzelf de 'bouwboys'. Een enthousiaste groep leerlingen van De Singel, onderdeel van scholengroep Het Hooghuis, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt in maasdorp Megen. Ze hebben deels mee de natuurspeeltuin 'Graaf van Megen' gerealiseerd.

Jessica Nab, initiatiefneemster van de natuurspeeltuin: "Ik hoorde dat deze leerlingen mooie en vakkundige dingen hadden gemaakt voor speeltoestel 'De Das' in Herpen. Ik heb contact gezocht met Ton Rooks, docent van De Singel en gevraagd of ze iets voor ons zouden kunnen betekenen. En zo geschiedde. Nu, een hele klusperiode later, kan ik wel zeggen: ze hebben ontzettend hard gewerkt en ik hoop van harte dat ik ze in de toekomst vaker in kan zetten. Zo'n regionale samenwerking geef mij energie. Hoe leuk is het dat een gedeelte van de speeltuin gemaakt is door leerlingen. Ik bracht elke dinsdag iets lekkers. Prachtig om dan te zien hoe de jongens zich echt dé mannen voelen. Ik geniet daarvan."

Ervaring opdoen in praktijk
De natuurspeeltuin bestaat uit verschillende elementen. Je volgt een hindernisroute van de gevangentoren naar het kasteel. Ton Rooks: "We hebben met de bouwploeg de maquette nagebouwd die is ontworpen door Ad Schoenmakers. Het meest trots ben ik op het dak van de toren van het kasteel: de afdeling houttechniek heeft het frame gebouwd en de afdeling bouwtechniek heeft de platen en de dakbedekking gemaakt. Leerlingen die gespecialiseerd zijn in metaal hebben de torenspits gemaakt. Een schoon voorbeeld van vakoverstijgende samenwerking. Samen staan we sterk. De leerlingen worden uitgedaagd om hun grenzen op te zoeken. Ze ervaren hoe het is om samen een klus te klaren. Dat vergt veel van hun competenties. Ik ben dankbaar dat onze leerlingen de mogelijkheden krijgen om er samen op uit te gaan en ervaring op te doen in de praktijk."

Het speeltuinkasteel is gebaseerd op het oude kasteel dat ooit in Megen stond. Vanaf begin mei kun je in de speeltuin komen spelen. De speeltuin wordt dit voorjaar officieel geopend. Meer informatie staat op de website van de natuurspeeltuin.

Meer berichten