Foto: Pixabay, arunkumarrs1993
Computertip van DigiBuurt

Computertip van DigiBuurt Oss: Veilig internetten doe je zo

Het gebruik van internet neemt nog steeds toe, maar ook de randverschijnselen daarvan. Ook worden steeds meer mensen actief, die minder goede bedoelingen hebben met ons als gewone gebruikers. Internetcriminelen wisten bijvoorbeeld in 2017 7 miljoen euro te stelen door zich te presenteren als Microsoft-medewerkers. Slachtoffers zijn voornamelijk vijftigplussers.

Dus wapen je zoveel mogelijk tegen dit soort praktijken; enerzijds door een goede virusscanner op je computer/tablet te installeren, anderzijds door niet te naïef te zijn.

Seniorweb schrijft eerder al, dat de in maart 2017 gelanceerde DigiD-app inmiddels al 1,2 miljoen keer gedownload is. Met deze app kan veilig bij alle overheidsdiensten worden ingelogd. De app moet inloggen met DigiD gemakkelijker maken. Sinds 17 juli '17 is hij bij alle overheidsdiensten te gebruiken.

Ook van hen is het bericht die men attent maakt op nepwaarschuwingen uit naam van Microsoft. Wie op internet op de melding stuit, dat de pc is besmet met virussen, kan de melding het best negeren. Hij is altijd vals. Bel nooit het opgegeven telefoonnummer. Bovenstaande moet men wakker schudden, maar geen paniek! Meestal is er niets aan de hand, maar een scan op de computer/laptop kan veel ongerustheid wegnemen. Wie meer hierover weten, of een probleem heeft op digitaal gebied, kan elke week van maandag tot en met vrijdag, terecht bij de DigiBuurt, Barbaraplein 5.

Veel cursisten/klanten willen graag een 'APK', oftewel een onderhoudsbeurt voor hun computer. Bekijk daarvoor de volgende "computer-tip'.

Deze computertip wordt aangeboden door Digibuurt Oss.

Meer berichten