Foto: Janet de Vos

Nieuwe leveranciers voor WMO-hulp

OSS - De gemeente Oss gaat met Bernheze, Boekel, Landerd en Uden per 1 april in zee met nieuwe leveranciers voor WMO-hulpmiddelen. Hulpmiddelencentrum en Medipoint kwamen via een aanbesteding als beste uit de bus voor levering, onderhoud en reparatie de hulpmiddelen als rolstoelen, aangepaste fietsen en scootmobiels.

Hulpmiddelencentrum en Medipoint voldoen aan de kwaliteitseisen van de gemeenten. De huidige leverancier Welzorg schreef niet in voor de aanbesteding.

In de gemeenten Bernheze, Oss en Uden stopt het contract met leverancier Welzorg op 1 april 2018. In Boekel en Landerd loopt het contract met Welzorg nog tot 1 april 2019. Daar blijft het bedrijf nog een jaar de leverancier van hulpmiddelen.

Voortaan kunnen inwoners die gebruik maken van een Wmo-hulpmiddel kiezen uit twee leveranciers. Inwoners die nu een Wmo-hulpmiddel van Welzorg hebben, houden dit hulpmiddel. Dat is in het contract met Medipoint en Hulpmiddelencentrum vastgelegd. Zij kiezen zelf welke van de twee leveranciers voortaan onderhoud en reparatie verzorgt. Op vrijdag 23 februari ontvangen inwoners met een Wmo-hulpmiddel hierover een brief van de gemeente. Inwoners die geen voorkeur doorgeven, krijgen het eerste jaar leverancier Hulpmiddelencentrum voor reparatie en onderhoud.

Meer berichten