Wethouders Eric Logister van Den Bosch en Annemieke van de Ven van Oss, hand in hand over het 'gaybrapad' in Oss.
Wethouders Eric Logister van Den Bosch en Annemieke van de Ven van Oss, hand in hand over het 'gaybrapad' in Oss. (Foto: Henk van Esch)

Oss blijft Regenboogstad dankzij bijdrage van het Rijk

OSS - Als Regenboogsteden zetten Oss en Den Bosch zich in voor de acceptatie en veiligheid van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT). Dat kan de gemeente de komende jaren blijven doen, dankzij steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Minister Van Engelshoven maakte dat maandag bekend tijdens haar bezoek aan het Koning Willem I College in Den Bosch.

Wethouder Annemieke van de Ven van Oss en wethouder Eric Logister van Den Bosch vroegen namens 45 Regenboogsteden speciaal aandacht voor dit thema bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De gemeenten zetten zich al langere tijd hiervoor in en krijgen nu geld om er de volgende jaren mee door te gaan.

Blij met bijdrage
Wethouder Annemieke van de Ven is erg blij met het goede nieuws dat minister Van Engelshoven komt brengen voor de Regenboogsteden in Nederland: "Dit maakt het mogelijk om het Regenboogbeleid voor te zetten. We hebben de afgelopen jaren een positieve beweging in gang gezet. Daarbij betrekken we graag al onze inwoners en organisaties. Ook doen we een oproep aan de gemeentes in onze regio. We gaan voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. En waarin iedereen het voordeel daarvan in ziet", aldus de wethouder.

Meer berichten