Duurzaam huren aan de Driek van Erpstraat

OSS - BrabantWonen reikte donderdag 1 maart de sleutels uit aan de eerste huurders van de Groene Brink, een project met vier nieuwe woningen aan de Driek van Erpstraat in Oss. In een leegstaand pand ontwikkelde de woningcorporatie samen met Caspar de Haan onderhoud & renovatie en Kemkens Installatieburo B.V. vier zeer energiezuinige woningen.

Het unieke aan het project is het feit dat elke woning een andere energie-installatie heeft. De komende jaren monitoren de partijen samen de resultaten, om zo hun duurzaamheidsambities verder te ontwikkelen. De intensieve monitoring vraagt om huurders die gemotiveerd zijn om aan een experiment mee te werken en die duurzaam willen leven. BrabantWonen heeft dan ook uitgebreid gezocht naar deze speciale huurders.

'Stap in de goede richtting'
Jordy Boerakker is één van de huurder van het project: "Duurzaamheid houdt voor mij in dat je respect hebt voor alles wat leeft. Zelf probeer ik mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Door nu in een energiezuinige woning te gaan wonen, zet ik een stap extra in de goede richting. Het zijn misschien kleine stappen, maar alles bij elkaar en door anderen te overtuigen om hetzelfde te doen, hoop ik zo toch een verschil te maken! Vandaar dat ik mij heb aangemeld voor het project de Groene Brink."

De huurders gaan hun ervaringen met het wonen in de zeer energiezuinige woningen delen via hun eigen sociale media en via de websites van de deelnemende partijen.

Meer berichten