Liefdadigheid pakt samen tijdens Goede Doelen Week

REGIO - In Zeeland, Schaijk, Reek, Herpen, Ravenstein, Megen-Haren-Macharen, Lithoijen en Overlangel-Neerloon-Keent hebben diverse goede doelen de handen ineen geslagen en is een Goede Doelen Week ontstaan. Daarmee bundelen zij hun krachten, spelen ze in op het teruglopende aantal collectanten en bovenal zorgen ze ervoor dat inwoners niet wekelijks, maar één week per jaar een collectant aan de deur krijgen.

De Goede Doelen Week in bovenstaande plaatsen, is in 2018 van maandag 9 april tot en met donderdag 12 april 2018. Vanwege de positieve reacties in voorgaande jaren van Zeeland, Schaijk, Reek, Herpen en Ravenstein, wordt er ook dit jaar weer gezamenlijk gecollecteerd. Dit jaar start er voor het eerst een Goede Doelen Week in Megen-Haren-Macharen, Lithoijen en Overlangel-Neerloon-Keent sluiten aan bij Herpen.De deelnemende landelijke organisaties waarvoor gecollecteerd wordt, zijn voorzien van het CBF-keurmerk.

Collectief collecteren
Alle inwoners ontvangen in de week vóór 9 april een invulformulier met envelop . Op dit formulier kan worden aangegeven welke goede doelen men wil steunen en voor welk bedrag. Via de plaatselijke media houdt het goededoelencollectief donateurs per locatie op de hoogte van de resultaten. De samenwerking hoopt en vertrouwt op een succesvolle, gezamenlijke collecteweek met een geweldige opbrengst als resultaat.

Meer berichten