Bibliotheek Oss. Foto: Google Streetview
Bibliotheek Oss. Foto: Google Streetview

Bibliotheek opent Dementheek

OSS - Bibliotheek Oss opent vrijdag 13 april samen met ONS welzijn en Alzheimer Oss-Uden-Meierijstad een Dementheek, een informatiepunt voor mensen met (beginnende) dementie en hun omgeving.

Naar verwachting zal het aantal mensen met geheugenproblemen, een vorm van (beginnende) dementie en hun mantelzorgers in de gemeente Oss de komende jaren flink toenemen. Daarom komt er in de Bibliotheek Oss een informatiepunt met boeken, films en (spel)materialen. Speciaal voor de opening zijn er samen met het Stadsarchief Oss in het thema 'Oss Vruuger', twee lokale herinneringskoffers 'straatbeeld' en 'aan het werk' gemaakt. De Dementheek presenteert tevens een braintrainer waarmee het denkvermogen en geheugen op een plezierige manier worden gestimuleerd.

Nieuwscafé
Op maandag 16 april om 10.15 uur start als onderdeel van de Dementheek het nieuwscafé voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Een keer in de vier weken wordt in een gezellige sfeer de krant gelezen en besproken. Mensen kunnen elkaar ontmoeten en gedachten uitwisselen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Het openingsprogramma start vrijdag 13 april om 11.00 uur. Een bijzonder voorleesproject van het Ussenhuis en basisschool de Lockaert is voor deze gelegenheid eenmalig verplaatst naar de Bibliotheek Oss. De officiële openingshandeling is om 11.45 uur.

Meer berichten