Foto: Helga Wolf

Ook Oss doet mee met nationale Buitenspeeldag

OSS - Initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon roepen iedereen op om van de bank te komen en in hun buurt speelactiviteiten voor kinderen te organiseren. Op woensdag 13 juni 2018 maken zij van Nederland één grote speelplek tijdens de Buitenspeeldag. Wie ook een activiteit wil organiseren kan dat aanmelden op www.buitenspeeldag.nl.

In Oss zijn nu al verschillende activiteiten aangemeld. Zo staat er een springkussen op het Tournooiveld, is er tobbedansen aan de Polderkade en een buitenspeeldag met waterthema op het hofje aan de Grutto. Jantje Beton en Nickelodeon roepen speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag te organiseren. Zodat zoveel mogelijk kinderen op 13 juni buitenspelen. We hopen dat iedereen een buitengewoon leuk en actief programma organiseert, waarbij kinderen een gat in de lucht springen.

De Buitenspeeldag is voor veel kinderen dé kans om in hun buurt gewoon buiten te spelen. Dat kan door het organiseren van een knikkertoernooi, de straat om te toveren tot een hindernisbaan, hutten bouwen of stoepranden. Van grote tot kleine activiteiten en van knutselen tot hinkelen. Een activiteit aanmelden kan via de website jantjebeton.nl/buitenspeeldag. Wie dat doet, ontvangt een gratis 'Stop nooit met spelen' spandoek! Alle aangemelde activiteiten komen op de landkaart te staan, zodat kinderen kunnen zien waar wat te doen is.

Juist in deze tijd is spelen nog steeds van groot belang. Spelen hoort niet alleen bij een gezond leven, het is ook nog eens leuk. Daarom zegt Jantje Beton: 'Stop nooit met spelen!'. Jantje Beton zet zich al 50 jaar in voor spelen door het creëren van speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Ook kinderzender Nickelodeon vindt het belangrijk dat kinderen buitenspelen en gaat elk jaar op zwart tijdens de Buitenspeeldag.

Meer berichten