Janne ontvangt haar prijs uit handen van directeur Henri Elsen van Kemkens Installaties.
Janne ontvangt haar prijs uit handen van directeur Henri Elsen van Kemkens Installaties.

Janne (10) stuurt zich in de prijzen bij Dag van de Techniek

OSS - Kemkens Installaties aan de Merwedestraat was zaterdag 10 maart gastheer van de Dag van de Techniek. Daar konden kinderen meedoen aan een speciale rijvaardigheidstest. Van alle deelnemers was de 10-jarige Janne van Leur uit Haren uiteindelijk de beste. Op vrijdag 23 maart ontving ze uit handen van directeur Henri Elsen haar prijs.

De Dag van Techniek vond dit jaar voor de tweede keer plaats. Op het terrein van Kemkens Installaties konden bezoekers kennismaken met 60 technische bedrijven uit de regio. Bij diverse stands ontdekten ze spelenderwijs een grote diversiteit aan technieken. Bij de stand van Kemkens stond een rijsimulator waar kinderen ervoeren hoe het is om met een bedrijfsauto van klant naar klant te gaan. Tijdens de rit werd onder meer de reactiesnelheid getest. Een leerzame ervaring voor de kinderen, die met hun deelname kans maakten op een jaarabonnement van Netflix.

Uiteindelijk was de 10-jarige Janne van Leur uit Haren de beste met een reactiesnelheid van 0,253 seconde. Janne is superblij met haar prijs: "Het was sowieso heel cool om te doen. Toen er tijdens het rijden ineens iets overstak, moest ik snel remmen. Dat lukte goed, maar ik had nooit verwacht dat ik van al die andere jongens en meisjes zou winnen." De prijs viel in de smaak: "Thuis hadden we nog geen Netflix. Maar vanaf nu kunnen we met z'n allen naar leuke films kijken."

Meer berichten