Het verkeersexamen is een andere manier om kinderen wegwijs te maken in het verkeer.
Het verkeersexamen is een andere manier om kinderen wegwijs te maken in het verkeer.

Quiz maakt verkeer leuk

OSS - Veilig Verkeer Nederland regio Zuid houdt in april en mei een online verkeersquiz voor basisscholen in de regio. Die mondt woensdag 23 mei uit in een finale bij Theater De Lievekamp.

Volgens Veilig Verkeer Nederland wordt het verkeer wordt steeds drukker en is kennis van verkeersregels harder nodig dan ooit. Met de quiz kunnen leerlingen van groepen 8 of 7/8 samen met hun leerkrachten de vragen bespreken en tot het goede antwoord komen. De vijf scholen die het best scoren, mogen woensdag 23 mei hun school vertegenwoordigen in de strijd om te titel van 'Beste Verkeersklas' van de regio Den Bosch, tijdens de finale bij Theater De Lievekamp.

Leuk en spannend
Met de inzet van de verkeersquiz maakt Veilig Verkeer Nederland het thema 'verkeer' voor kinderen leuk en spannend. De leerlingen discussiëren over verkeerssituaties en leren hoe ze de verkeersregels goed toe moeten passen. Het is daarnaast ook een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. En ze kunnen er ook nog een leuke prijs mee winnen.

Meer berichten