Code oranje; Koningsdag in Oss

OSS - Vrijdag 27 april is het weer zo ver; dan barst in alle hevigheid de oranjegekte weer los in Oss en omstreken. Hieronder een beknopt overzicht van activiteiten.

Oss
Met een vernieuwd oranjefestival viert Oss vanaf donderdag 26 april de verjaardag van de koning. Vanaf 19.00 uur barst het oranjefestival Absolute Orange los op de Heuvel in het Osse centrum, met optredens van onder andere The Daredevils, La Fuente, Raymon Hermans en Het Foute Uur Live. De toegang is gratis. In Oss begint Koningsdag om 09.00 uur met het openen van de braderie met Kindermarkt, rond de Groene Engel en de rest van het centrum. Om 14.00 uur gaat het oranjefestival Absolute Orange verder op de Heuvel. Op zaterdag 28 april gaat de laatste avond van Absolute Orange om 19.00 uur van start. Op alle drie de avonden is het festival om 01.00 uur afgelopen.

Berghem
In Berghem begint Koningsdag om 10.00 uur met een versierde optocht. Daarna zijn er koningsspelen, een voetbaltoernooi, speelparadijs een een bbq. Vanaf 13.00 uur muzikaal programma met met DJ John en Afslag 7. Vanaf 18.30 uur bij De Berchplaets Oranje Kidsparty en vanaf 20.00 uur Berghem Spant De Kroon in de feesttent op het Mr. GIelenplein

Heesch
In Heesch begint Koningsdag om 10.30 uur met het hijsen van de vlag en muziek van Fanfare Aurora. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er een muzikaal programma gepland op het terras van de Pas en op de Misse en is er volop vertier voor de kinderen. In samenwerking met Scouting Heesch wordt de Misse omgetoverd tot het Oranjeplein. Er is ruimte voor spelletjes, springkussens, een knutselhoek en een heuse skelterbaan en de oranjemarkt.

Ravenstein
In Ravenstein begint Koningsdag om 11.30 uur bij Stadsherberg de Keurvorst met een vossenjacht door de stad. Daarna is er van 12.45 tot 13.30 uur een lunch voor de kinderen bij de Valkenburcht. Het dagprogramma begint om 13.00 uur in de Marktstraat met muziek van DJ Dingeman, met tot 17.00 uur een vrijmarkt, knutsel- en spelactiviteiten.

Nuland
In Nuland begint Koningsdag om 09.10 uur met het defilé met versierde fietsen. Daarna is er om 09.30 uur de aubade bij de kiosk. De voorzitter van het Oranjecomité houdt een welkomstwoord en er zijn optredens van Harmonie Union en majorettes. Om 14.00 uur start het middagprogramma voor volwassenen.

Meer berichten