Foto: Stock

Toegankelijkheid van Osse woningen zichtbaar met label

OSS - Bewoners van ruim tweehonderd woningen in de wijk Ruwaard kunnen online het zorglabel van hun huis zien. Als eerste gemeente in Nederland verdeelt Oss huizen in categorieën A tot en met F, die aangeven hoe toegankelijk een woning is voor mensen die zorg nodig hebben.

Een woning met zorglabel A is geschikt voor mensen die niet mobiel zijn. Een woning met zorglabel F is niet geschikt voor iemand met een rollator. De zorglabels worden berekend met het online programma WoonConnect. De bewoners van de tweehonderd woningen in de Ruwaard hebben vorig jaar al kennis gemaakt met het programma. Ze kunnen erin zien wat ze kunnen doen om hun woning aan te passen en zo langer en duurzamer thuis te kunnen blijven wonen. Daar staat nu ook het zorglabel bij. Wethouder Zorg & Welzijn Annemieke van de Ven is blij met deze extra informatie in WoonConnect: "Door mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is, helpen we ze om op tijd na te denken over hun toekomst."

Dankzij het zorglabel kan de gemeente makkelijk zien hoeveel woningen Oss heeft waarin mensen langer zelfstandig kunnen wonen. Het helpt bovendien om sneller geschikte woningen te vinden als verhuizen noodzakelijk is. De proef met de labels loopt tot de zomer en wordt dan geëvalueerd.

Meer berichten