De Vinkelse Piet van der Lee sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog. Piet werd 28 jaar (foto: Heemkundegroep Vinckel)
De Vinkelse Piet van der Lee sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog. Piet werd 28 jaar (foto: Heemkundegroep Vinckel) (Foto: foto via Heemkundegroep Vinckel)

Dringende oproep BHIC: Geef Brabantse gesneuvelden een gezicht

VINKEL - Piet van der Lee uit Vinkel is een actieve verzetsstrijder. Voor de Knokploeg Margriet verspreidt hij distributiebonnen en hij neemt deel aan sabotageacties en overvallen. Op 8 september 1944 slaat hij in Sint-Michielsgestel op de vlucht, nadat zijn kameraad het vuur opent op een Duitse wachtpost. Bij het oversteken van de Dommel komt hij door verdrinking om het leven. Piet is 28 jaar geworden. Bron: Heemkundegroep Vinckel

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Noord-Brabant begon. Om dit te herdenken, presenteert het BHIC dat najaar samen met de Stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden een digitale eregalerij voor alle omgekomen Brabantse militairen en verzetsplegers. Op de site brabantsegesneuvelden.nl hebben we hiervoor bijna 1900 Brabantse gesneuvelden in beeld; slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en alle volgende militaire conflicten.

Help ons alsjeblieft en geef iedere Brabantse gesneuvelde een gezicht en een verhaal. In de definitieve eregalerij willen we zoveel mogelijk Brabantse gesneuvelden met een foto én een verhaal vereeuwigen. Zij waren immers op de eerste plaats mensen; vaders, zoons, broers en vrienden die plotseling aan het leven zijn ontrukt. Velen van hen stonden voor moeilijke keuzes, anderen hebben onvoorstelbaar geleden. Allemaal verdienen ze het dat hun verhaal verteld wordt, hoe heldhaftig of bescheiden ook.

Help jij mee? Ga voor meer informatie of om direct te reageren naar www.brabantsegesneuvelden.nl. Bellen kan ook: (073)6818500 (op werkdagen) of mail naar info@brabantsegesneuvelden.nl.

Meer berichten