Logo desleuteloss.nl
Nader bekeken

Nader bekeken: Pijn en medicatie

Wat slikken we met z'n allen toch een hoeveelheid pijnstillers! Zelfs baby's krijgen al paracetamol zetpillen na de vaccinaties om de reactie hiervan wat te verminderen. Hoofdpijn is de belangrijkste klacht waar mensen een paracetamol voor nemen, soms wel zes tabletten per dag. Reumatische klachten worden met maximaal acht tabletten per dag onderdrukt.

Het zijn geen snoepjes, de pijnstillers die vrij in de handel zijn hebben wel degelijk een gevaarlijke kant en er wordt miljoenen aan verdiend.

Pijn is een signaal van het lichaam dat er iets mis is. Dit kun je negeren en een paracetamolletje nemen zodat je weer kunt functioneren, maar als het de volgende dag en de volgende week nog steeds niet weg is, kun je niet doorgaan met tabletten nemen.

Ga op zoek naar de oorzaak van dit signaal:

Maagpijn: Stress of verkeerde voeding

Hoofdpijn: Spieren in je nek die vastzitten en daardoor de doorbloeding wat afknijpen, te weinig water drinken waardoor je lever de afvalstoffen niet weg krijgt. Ogen, misschien heb je een bril nodig. Artrose in je nek. Verkeerde voeding en daardoor een overbelasting van de lever.

Rugklachten: Artrose van de tussenwervelschijven. Spieren van de rug die verkrampen, dit trekt aan de wervels

Spierpijnen: Overbelasting? Verzuring, afvalstoffen die niet weg kunnen

Buikpijn: Verkeerde voeding, intolerantie voor bepaalde voeding vooral melk en gluten

Gewrichten: reumatische klachten. Gewrichtspijn door urinezuur, kan in de grote teen zitten maar ook in andere gewrichten.

Zo kan ik nog een poosje doorgaan, er zijn veel oorzaken van pijn die toch relatief makkelijk op te lossen zijn.

Als je een druppel bloed onder de microscoop legt kun je bijna onmiddellijk zien of er in de stofwisseling en het opruimen van de afvalstoffen iets mis gaat. Soms is het praten over voedingsgewoontes al voldoende. Zo had ik een meneer met hartklachten die alle onderzoeken in het ziekenhuis al gehad had en niemand kon iets vinden.

Hij bleek zeker twintig koppen koffie te drinken. Alleen al door dit te minderen waren de klachten weg, zo zie je maar, zo simpel kan het soms zijn. Bijwerkingen van cholesterol medicatie zien we ook vaak of suikermedicatie.

Accepteer niet de pijn, volg het advies niet op als iemand zegt dat je er mee kunt leren leven. Ga op zoek waar het mis kan gaan of waar je winst kunt halen, voeding, acupunctuur, magneetvelden, frequentie therapie, craniosacraal, misschien magnesium voor de spierspanning of meer drinken.

Zaterdag 12 mei geven we een gratis lezing over dit onderwerp, van 11.00 tot 12.30 uur bij High Care 3000 aan de Loonsestraat 17 te Neerloon, achter op het terrein. Ook kunt u gebruik maken van het inloopspreekuur, iedere maandag van 13.00 tot 14.00 uur. Wel even aanmelden graag, voor de lezing en het inloopspreekuur via de mail info@highcare.nl of telefonisch 0486-416530.

Meer berichten
Shopbox