Jos Bos met de bal aan de voet in het stadion van FC Oss; pass met buitenkantje rechts. "We spelen onder de naam Old Stars in het FC Oss stadion met allemaal hele goede oud-voetballers, iedere pass komt aan", verteld Jos die zich na zijn pensionering fit houdt bij Old Stars.
Jos Bos met de bal aan de voet in het stadion van FC Oss; pass met buitenkantje rechts. "We spelen onder de naam Old Stars in het FC Oss stadion met allemaal hele goede oud-voetballers, iedere pass komt aan", verteld Jos die zich na zijn pensionering fit houdt bij Old Stars.

Walking Football; één grote reünie

OSS - "Het is weer net als vroeger. Ik heb het nooit voor mogelijk gehouden dat ik ooit nog zou spelen. Toen ik de eerste keer het veld op kwam voelde ik me meteen weer thuis. Het is heerlijk om te doen. Het is dan wel Walking Football en het ziet er niet uit als een spektakelstuk, maar na een wedstrijd of toernooi heb je 's avonds de pijp helemaal leeg."

Door Dick Hubertus

Jos Bos (64) is razend enthousiast over het nieuwe fenomeen. Om de week geniet hij samen met 30 andere oud TOP-spelers van het spel. Jos: "We spelen onder de naam Old Stars in het FC Oss stadion met allemaal hele goede oud-voetballers, iedere pass komt aan."

'Het is net zaalvoetbal'
Walking Football is door de KNVB in het leven geroepen. Het is inmiddels een landelijk gebeuren. In Oss was het FC Oss dat in samenwerking met Brabant Zorg met een Walking Football-tak begon. Inmiddels wordt het ook gespeeld bij onder andere Margriet, Berghem Sport, H.V.C.H. en bij clubs in Uden en Schaijk. Jos Bos legt uit: "We spelen op een veld van 40 bij 20 meter met zes tegen zes spelers. De bal mag niet boven kniehoogte komen, je mag niet hard lopen en we spelen met kleine doeltjes. Het is echt een technisch spel. Goed aanbieden en vrijlopen zijn heel belangrijk. Het lijkt wat dat betreft op zaalvoetbal. De mannen die dat vroeger ook gespeeld hebben haal je er zo uit."

'Super geregeld'
Na zijn pensionering als directeur en mede-eigenaar van Harrie Van Erp Verhuizingen houdt Jos zich fit met tennissen bij O.L.T.C. Hartog, fietsen en zoals gezegd met Walking Football. Hij vervolgt: "Het gaat ook om de gezelligheid. In de kleedkamer is het net als vroeger: veel lol. Je lacht je helemaal ziek als die verhalen over vroeger weer loskomen. Het is eigenlijk één grote reünie van bekende oud voetballers als Leo Ouwens, Jo van Lokven, Wim Steenis, Pietje Vos, Henny Zwiers en Frans Brocks. Als er weer een wedstrijd of toernooi aankomt, verzet ik er mijn vakantie voor. Het is ook allemaal super geregeld. We spelen in het stadion van FC Oss op kunstgras, trainingspakken en tenues liggen klaar en worden na afloop gewassen en dat voor 60 euro per jaar, inclusief seizoenkaart bij FC Oss."

Iedereen is belangrijk
Op 16 mei spelen de Old Stars een toernooi in Gestel en op 23 mei zijn ze te gast op een toernooi in het stadion van ADO Den Haag. Jos daarover :"Het is dan prachtig om te zien als de teams van Ajax, Feijenoord en PSV daar aankomen met die grote, fraaie spelersbussen van het eerste elftal en wij in een busje van Van Driel. Maar we hebben zeker zo veel lol en beleven ongetwijfeld weer een werelddag. Ik kijk er al naar uit."

En tot slot: "Nu spelen we nog om de week. Komend seizoen wordt dat elke week. Het fenomeen Walking Football verspreidt zich als een olievlek over het land. Steeds meer clubs starten er mee. En wat ik ook heel fijn vind is dat iedereen in zijn waarde wordt gelaten. Arbeider of advocaat, iedereen is bij ons even belangrijk."

Meer berichten