Logo desleuteloss.nl


Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie

IJssalon Venezia viert tachtigste verjaardag

OSS - IJssalon Venezia Alessandro aan de Molenstraat in Oss bestaat 80 jaar en viert dat zaterdag 12 mei met alle klanten. Drie generaties lang is Venezia een begrip in Oss. Eigenaar Alessandro De Marco: "We hebben deze week allerlei acties, dus kom vooral een ijsje eten of een kop koffie drinken".

Venezia werd ruim 7 jaar geleden overgenomen door Alessandro, die zijn eigen naam toevoegde aan de naam van de ijssalon. Hij is, na opa Mario en vader Bortolino, de derde generatie ijsmaker in Oss. "Deze ijssalon is een familietraditie. Daarin zit zo veel liefde en zo veel geschiedenis. Ik ben hier opgegroeid, hier liggen mijn roots. Ook de salon van mijn oom Aldo, op de Heuvel in Oss, bestaat 80 jaar."

De ijssalon viert het jubileum zaterdag 12 en zondag 13 mei met bolletjes ijs voor 80 cent. Alessandro: "En als je opa of oma, vader of moeder tachtig is, neem ze dan vooral mee. Want alle 80-jarigen krijgen een gratis bolletje ijs."

Traditionele innovatie
Sinds de overname heeft Alessandro flink aan de weg getimmerd. Het uiterlijk van de ijssalon is flink opgefrist. Verder is de kaart flink vernieuwd en staan er binnenkort nieuwe coupes en lunchgerechten op de kaart. "Vorige zomer heb ik Giovannino Fittipaldi, een van de beste ijsmeesters van Italië, naar Oss laten komen, omdat ik de finesses van het vak nog meer onder de knie wilde krijgen en nieuwe ijssoorten wilde maken. Om het traditionele van de familie te combineren met het innovatieve van een nieuwe generatie. Dezelfde kwaliteit, vertaald naar deze tijd."

1 reactie
Meer berichten
Shopbox