Repair Café is een succes; driekwart wordt gerepareerd

OSS - Repair Café Oss heeft voor de locatie Schadewijk een jaar lang bijgehouden welke kapotte voorwerpen ter reparatie aangeboden werden, wat er mis mee was en of de reparaties succesvol waren.

Het bijhouden van één jaar reparatiedata laat zien dat het gemiddelde slagingspercentage in het Repair Café Oss Schadewijk 75 procent is. Bij elektrische apparaten ligt het iets lager, maar nog altijd op gemiddeld 55 procent.  In totaal werden er 235 producten door 203 bezoekers meegebracht. De aangeboden spullen zijn vooral fietsen, messen en scharen om te slijpen, gereedschap, kleding, stofzuigers en naaimachines.

Het Repair Café is er om kapotte spullen te laten repareren, om bij te dragen aan een duurzamere samenleving. Een bezoekje aan het Repair Café is gratis en voor de reparaties wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. In principe zijn er geen onderdelen op voorraad, die moeten door de bezoeker zelf gehaald of meegebracht worden.

Het Repair Café is iedere maand twee keer geopend, ook in de maand mei. Bij Wijkcentrum Schadewijk aan de Leeuwerikstraat 2 is het Repair Café vrijdag 11 mei van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Bij Wijkcentrum De Bonte Hoef aan de Vlasakkers 9 op woensdag 30 mei, van 09.00 tot 11.30 uur.  Meer informatie staat op de website van Repair Café Oss.

Meer berichten