Foto: Paul van der Werff, Collectie Stadsarchief Oss
Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Naar 't snoepwinkeltje

OSS - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Oss: www.bhic.nl/oss, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Op een mooie oktoberdag in 1979 schiet fotograaf Paul van der Werff dit zonnige plaatje. Een grote groep scholieren staat voor een winkelpand. We zien veel spijkerbroeken, halflang los haar en leren jacks. Hier is ijs te koop, staat er. Naast de grote ramen hangen twee reclameborden. De ene met reclame voor Fanta Orange, de andere voor halfzware Drum.

Een adres staat er niet bij, maar wij denken wel te weten waar dit kiekje geschoten is: voor het snoepwinkeltje vlakbij het Maaslandcollege in de Ridderstraat. Voor heel wat scholieren vaste prik tijdens pauzes en tussenuren. Toen ik er kwam, was dit het adres voor roze koek en kersenlollies. Eigenaren John en José zien er generaties jongeren komen en gaan.

Heb jij zo je eigen herinneringen aan 't snoepwinkeltje? Herken je misschien zelfs iemand op deze foto? Of weet je waarom deze gemaakt is? We hopen op reacties! Vertel jouw verhaal via het digitale geschiedenisboekje over Oss: www.bhic.nl/oss en kijk bij 'Kijk naar Toen'.

Meer berichten