Hans Klok, House of Horror
Hans Klok, House of Horror (Foto: Andy Doornhein)

Jubilerend Theater De Lievekamp programmeert topevenementen

OSS - Voor een volle Rabozaal met genodigden kondigde directeur Coen Bais maandag 7 mei diverse noviteiten aan, die het Osse theater dit jaar heeft gecontracteerd voor optredens na de start van het jubileumjaar op 21 september. De gasten gaan dan in ieder geval op nieuwe en zachtere stoelen zitten, die ook geschikt zijn voor de kleine zaal, waar bioscoopervaring wordt aangeboden.

Door Han Jansen

Bais meldde dat het bezoekersaantal in 2017 weer het niveau van voor de crisis bereikte met meer dan 100.000 gasten. In het jaarprogramma komen we bekende namen tegen als die van Karin Bloemen, Bert Visscher, Alex Klaassen en Marc-Marie Huijbregts, die voorafgaand aan zijn oudejaarsconference op 27 december in De Lievekamp staat. Veel cabaret in ieder geval, maar ook de musicals Evita met Brigitte Heitzer en René van Kooten, Op Hoop van Zegen en Soof de Musical, waarbij de bezoeker hapjes worden geserveerd.

Judas
Toneel is er met het verhaal van de beide zussen van Willem Holleeder over hoe hij hun levens verwoestte en Astrid (Renée Fokker) hem daarmee confronteert tijdens de rechtszittingen. Maar ook de tragikomedie Late Lente met Ellen Pieters en Sjoerd Pleijsier.

Illusies
Hét spektakelstuk op 4 en 5 september is natuurlijk House of Horror met Hans Klok, de grootste theatershow uit de geschiedenis van De Lievekamp. Daarvoor komen drie volgeladen trailers naar Oss en daar zal tijdens de show ook het publiek bij worden betrokken.

Muziek
Popconcerten zijn er ook met tributes voor Beatles, Cats, Eagles, Cliff Richard en Leonard Cohen. Een nieuwe ster aan het firmament is singer-songwriter Lakshmi en op 12 januari 2019 kunt u genieten van de muzikale revolutie van Woodstock met video's uit de flowerpowerperiode die in 1969 startte. Jazz is er met het Peter Beets trio en New Cool Collective van saxofonist Benjamin Herman.

Ballet op het doek
De vernieuwde geluidsinstallatie met hoogwaardige elektronica moet zorgen voor een perfecte uitvoering via live-streaming op het filmdoek in de Rabozaal, met producties als de balletten De Notenkraker en Mayerling en opera's als Faust en Die Walküre. De producties worden rechtstreeks vanuit The Royal Opera House uit Londen vertoond.

Tijdens de promotieavond waren er korte optredens van Zango Tango, een drietal dat prachtige tango's liet horen met de Vlaamse zanger Jan Bervoets, die werd begeleid op piano en fagot en een optreden van tekstschrijver en cabaretier Kees van Amstel. Het nieuwe uitgebreide jubileumprogramma ligt klaar bij de receptie op de Raadhuislaan.

Het volledige programma van het nieuwe seizoen is terug te vinden op de website van Theater De Lievekamp.

Meer berichten