Papier van zeewier krijgt 20.000 euro

MEGEN/OSS - Het bedrijf Paper Plus heeft een tissue ontwikkeld dat gemaakt is van zeewier. Om dat duurzame en ecologisch verantwoorde product verder te ontwikkelen en snel op de markt te krijgen, heeft het bedrijf een bedrag van 20.000 euro gekregen van van de Kracht van New Business Oss.

Het bedrijf kreeg de waardevoucher van 20.000 euro op basisschool de Klimop in Megen. Tijdens een les op die school werden kinderen bewust gemaakt met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoorde keuzes, waarvan de tissue een voorbeeld is. De zeewiertissue is het initiatief van Ossenaren Bas van Vugt (Paper Plus), René van Rooij (GG Producties) en Roy Boeijen (Boeijen E-commerce). Het speelt in op de markt voor biologisch afbreekbare en composteerbare tissues. Enkele grote retailers hebben al interesse getoond.

"Wij hebben meerdere redenen om Paper Plus te ondersteunen", zeggen Erik van den Oord en Dave van Schaijk van de Kracht van New Business Oss. "Alle drie de initiatiefnemers komen uit Oss en werken voor eigen rekening en risico samen. De premium tissue is 100 procent duurzaam en versterkt de biobased economy. Het product is klaar voor de markt en met het geld komt versneld meer werkgelegenheid in Oss."

De kracht van New Business Oss is onderdeel van de Kracht van Oss. Die organisatie versterkt de lokale economie door initiatieven te ondersteunen met een miljoen euro aan vouchers, beschikbaar gesteld door MSD.

Meer berichten