Petunia Amore, met in elke bloem vijf afbeeldingen van een hart, die je daarmee als het ware uitnodigen deze plant in je hart te sluiten.
Petunia Amore, met in elke bloem vijf afbeeldingen van een hart, die je daarmee als het ware uitnodigen deze plant in je hart te sluiten.
Kweken voor leken

Kweken voor leken: IJsheiligen voorbij, tijd voor zomerbloeiers

HEESCH - Voor de meeste onder ons kan de zomer niet vroeg genoeg beginnen. Dé tijd voor het planten van alle vrolijke perkplanten die de hele zomer kleur aan onze tuin of balkon geven. Het is verstandig om niet al te vroeg in het voorjaar de perkplanten in de tuin te zetten omdat er tot half mei altijd nog kans is op nachtvorst en daar kunnen deze planten niet tegen.

Door Rinus Meijs, Tuincentrum Meijs

Met de moderne teelttechnieken is het sortiment perkplanten ook steeds uitgebreider geworden. Werden vroeger nagenoeg alle zomerbloeiers gekweekt uit zaad, tegenwoordig is het overgrote deel van de betere soorten opgekweekt uit stek. Al dat stek wordt gekweekt in landen rond de evenaar, zoals Kenia in Afrika en Ecuador in Zuid-Amerika. Hierdoor zijn planten te kweken die veel beter groeien en bloeien en mooiere kleuren hebben.

Een voorbeeld daar van is het grote sortiment Surfinia's en Petunia's dat voor handen is op de kwekerij. In het oog springend is daarbij de Petunia Amore. Niet voor niets wordt van deze plant gezegd dat deze je hart steelt. De prachtige bloemen hebben in elke bloem vijf afbeeldingen van een hart, en nodigen je daarmee als het ware uit deze plant in je hart te sluiten. Met de eerder genoemde teelttechniek zijn er ook steeds meer soorten te kweken die voorheen nauwelijks werden aangeboden.

Een voorbeeld daarvan is de Salvia Mystic Spires, met zijn blauwe bloemen, werkelijk een blikvanger in de tuin of in een grote pot op het terras. Al met al reden genoeg om een dezer dagen te gaan shoppen en uw tuin voor deze zomer weer om te toveren tot een kleurrijk eldorado, waar u dagelijks kunt van genieten.

Met fleurige groet,
Rinus Meijs

Meer berichten