Herpense hulphonden zoeken gastgezin

HERPEN - Hulphond Nederland is in de regio Oss op zoek naar gastgezinnen die pups gedurende het eerste jaar van hun opleiding een warm thuis willen bieden. De stichting uit Herpen leidt hulphonden voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS) en jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen.

Hulphonden wonen in het eerste jaar van hun leven in een huiselijke omgeving. Daar worden zij opgevoed tot rustige en sociaalvaardige honden en leren de eerste basiscommando's. Bij het gastgezin komen ze in allerhande situaties terecht en leren op iedere denkbare plek hun rust te vinden en zich sociaal te gedragen. Hun verantwoordelijke taak in de toekomst vraagt om een consequente opvoeding. Daarom worden gastgezinnen intensief begeleid vanuit Hulphond Nederland door gastgezinbegeleiders.

In het gastgezin wordt de basis gelegd voor een goede hulphond, die in zijn latere leven van zoveel betekenis is. In de regio Oss zoekt Hulphond Nederland liefdevolle gastgezinnen met een rijk sociaal leven die zin en tijd hebben om samen met de stichting een pup op te voeden.

Meer info over het opvoeden van hulphonden staat op de website van Hulphond Nederland.

Meer berichten