Oss prijkt rijkelijk op Erfgoedkalender

OSS - Met 244 rijksmonumenten en 470 gemeentelijke monumenten heeft een rijke verzameling aan cultureel erfgoed. Van vestingwerken en archeologische opgravingen tot oude kloosters en fabrieken. Om monumenten de aandacht te geven die ze verdienen, heeft Oss de Erfgoedkalender gemaakt.

Dit jaar is het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed en Oss doet mee met een Erfgoedkalender. Op die Erfgoedkalender staan alle erfgoedactiviteiten in 2018, zoals de fototentoonstelling van Leo van den Berg, de lezing 'Fabrieken van Oss, maar dan van binnen', het openluchtspel 'Julius Caesar aan de Maas' en de Open Monumentendag. Of de Megense Keienfair, en de expositie van Kunst- en Ambachtsgilde Ravenstein.

Gratis op te halen
De gemeente Oss nodigt iedereen uit om de kalender op te halen en het erfgoed van Oss te ontdekken en beleven. Die kalender kan men gratis ophalen bij de VVV, Toeristisch Informatiepunt Megen en Toeristisch Informatiepunt Ravenstein. Ook is de kalender te downloaden op www.datisoss.nl.

Het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed is een initiatief van de Europese commissie om het Europees erfgoed extra onder de aandacht te brengen. Actuele informatie staat op de website van Uitpunt Oss.

Meer berichten