Foto:

Hond op de bon? Gemeente evalueert hondenbeleid

OSS - De ongeveer negenduizend honden in Oss en hun baasjes kregen in 2015 te maken met het nieuwe hondenbeleid van de gemeente Oss. Volgens de gemeente heeft dat beleid effect, maar kan het altijd beter. Daarom licht de gemeente Oss het hondenbeleid dit najaar door en hoort graag van inwoners wat zij van het hondenbeleid vinden.

Volgens de gemeente wandelen de viervoeters steeds vaker aangelijnd en wordt hun poep steeds beter opgeruimd. Toch ligt er nog teveel poep op plekken waar dat niet mag. Om het hondenbeleid bij te schaven kijkt Oss dit najaar naar wat er beter kan. Daarbij vraagt de gemeente aan inwoners, dorps- en wijkraden wat zij graag anders zien.

Bij het aanpassen van beleid wordt ook met de hondeneigenaren gesproken. Daar is Mandy, baasje van Zuis, Butch en Rocky, erg over te spreken: "In Oss wonen veel honden en zijn er dus veel hondenbezitters. Oss heeft goed naar deze grote groep geluisterd. Na vele bijeenkomsten en vergaderingen met de inwoners en de gemeente is besloten om ook open losloopgebieden te behouden." Een groot succes dus", vertelt ze op de website van de gemeente. Het valt Mandy op dat meer mensen hondenpoep opruimen, hoewel een kleine groep hondenbezitters dat nalaat. "Dat vind ik erg jammer, want zij geven de andere hondenbezitters een slechte naam."

Meer berichten