In kleine groepjes vergroten eenzame ouderen hun sociale leven. Oss kent Ons is op zoek naar vrijwilligers die het project willen helpen.
In kleine groepjes vergroten eenzame ouderen hun sociale leven. Oss kent Ons is op zoek naar vrijwilligers die het project willen helpen. (Foto: )

Oss kent Ons is er voor eenzame ouderen

OSS - Om eenzame ouderen te helpen bij het leggen van nieuwe contacten heeft het platform Oss Innoveert het project 'Oss kent Ons' opgestart. Dat project is nu op zoek naar vrijwilligers die in kleine groepen eenzame ouderen willen helpen.

Eenzaamheid onder ouderen is volgens Oss kent Ons een groot probleem in Oss. Bij het nieuwe project gaan ouderen in groepsverband in gesprek met elkaar, via eenvoudige en ontspannen activiteiten zoals schilderen, spelletjes, samen wat eten/drinken en een uitstapje. Deelnemers kunnen in de bijeenkomsten hun levensverhalen uitwisselen terwijl ze ondersteuning krijgen om hun sociale contacten uit te breiden.

Inmiddels zijn in het Talentcentrum in Oss in april twee groepen gestart. Elke groep doorloopt een programma van zes bijeenkomsten van ongeveer 3 uur. Daarna volgt een terugkombijeenkomst na nog eens ongeveer drie maanden. Voor veel deelnemers blijken de bijeenkomsten waardevol.

Oss kent Ons zoekt nu ook vrijwilligers uit de gemeente Oss die de werkwijze van Oss kent Ons willen overnemen en die het project verder willen dragen. Om meer info te verschaffen is er vrijdag 22 juni van 13.30 tot 16.30 uur in het Talentcentrum een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde vrijwilligers.

Voor meer info kan men contact opnemen via Osskentons@hartenstappen.nl.

Meer berichten