Elckerlyc betekent 'iedereen' en dat is juist de gedachte achter de speeltuin. Ook tijdens het 25-jarig bestaan mag iedereen een kijkje komen nemen in de speeltuin, bijvoorbeeld tijdens het kindertheaterfestival op zondag 3 juni.
Elckerlyc betekent 'iedereen' en dat is juist de gedachte achter de speeltuin. Ook tijdens het 25-jarig bestaan mag iedereen een kijkje komen nemen in de speeltuin, bijvoorbeeld tijdens het kindertheaterfestival op zondag 3 juni. (Foto: Justin Stolwijk)

Kindertheaterfestival in 25-jarige Elckerlyc

OSS - Speeltuin Elckerlyc bestaat 25 jaar. Om dat te vieren is er zondag 3 juni een kindertheaterfestival in de speeltuin, waar alle kinderen uit Oss en omgeving welkom zijn.

Door Elfi van den Brandt

Elckerlyc betekent iedereen en dat is juist de gedachte achter de speeltuin. Ook tijdens het 25-jarig bestaan mag iedereen een kijkje komen nemen in de speeltuin. Op zondag 3 juni wordt er een speciaal kindertheaterfestival gehouden. Voorzitter van Elckerlyc Wim van Dorst: "We kunnen niet elk jaar zo iets organiseren, maar voor ons 25-jarig bestaan wilden we een keer goed uitpakken"

Voor jong en oud(er)
Er is veel te beleven op het festival. Het wordt een feest vol verrassingen met (bijna echte) giraffen, rondtrekkende ganzen, reuzen steltlopers, een levend bankstel, circus, theatervoorstellingen, workshops en nog veel meer moois. Overigens mogen de kinderen ook volop 'gewoon' spelen in de speeltuin. Voor kinderen, maar ook voor de ouders zijn er allerlei versnaperingen te koop. Na afloop van de dag krijgen de kinderen een speciale verassing mee naar huis. De toegang tot de speeltuin is zondag 3 juni gratis.

Uitbreidingsplannen
De speeltuin is naast het kindertheaterfestival bezig met andere grote plannen. Zo zijn er concrete plannen om Elckerlyc uit te breiden. "De ontwerpaanvragen liggen nu bij de gemeente. Na 25 jaar speelplezier vonden we het tijd om wat te veranderen. Het concept wat we nu hebben zien wij als groot succes. We hebben kunstenaar Ger de Wilde daarom weer gevraagd om met een nieuw voorstel te komen", aldus Wim.

Er komt 1.500 vierkante meter grond bij de originele oppervlakte van de speeltuin. Waar Elckerlyc nu nog in een punt loopt, zal hij na de uitbreiding parallel lopen aan de Heihoeksingel.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe Elckerlyc er na de uitbreiding uit gaat zien, zeker is dat er een beekje met stromend water komt lopen. Wim: "Hier kunnen kinderen in spelen of pootjebaden. Het idee is om de Maas de speeltuin in te brengen. Hier is een heel systeem van pompen voor nodig, het water moet natuurlijk wel stromen."

Nog jaren laten spelen
Al met al staan er mooie dingen op de planning voor Elckerlyc en dat is een goede zaak want: "We willen kinderen nog jaren laten spelen", zegt Wim van Dorst. Het kindertheaterfestival is op zondag 3 juni van 13.00 tot 17.30 uur. Meer informatie staat op de website van de speeltuin.

Meer berichten