Ron, Bram, Geert en Albert, op de voorgrond Bram v.d. Elzen, zijn doende met het op poten zetten van Weteringpop. De heren maken alles zelf tot aan de frietwagen. Foto: Wendy van Lijssel
Ron, Bram, Geert en Albert, op de voorgrond Bram v.d. Elzen, zijn doende met het op poten zetten van Weteringpop. De heren maken alles zelf tot aan de frietwagen. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Tweede leven voor Weteringpop

VINKEL - Het werd 26 jaar geleden voor het laatst gehouden; Weteringpop in Vinkel. Een kleinschalig popfestival in de Brugstraat 69 aan de Wetering. Het voormalig muziekfestijn is van stof ontdaan, opgepoetst en wordt op zaterdag 2 juni van 16.00 uur tot 01.00 uur opnieuw op de Vinkelse menukaart gezet, met maar liefst vijf plaatselijke en regionale pop en rockbands en twee dj's. De toegang is gratis.

Door Wendy van Lijssel

Van 1990 tot 1993 organiseerde de plaatselijke KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren) in Vinkel Weteringpop. Een muziekfestival refererend aan de locatie pal naast de Wetering. Of gedurende die jaren bezoekers een nat pak haalden, is uit naslagwerk niet terug te halen. Wel dat er zoveel jaar na dato eigenlijk nog steeds met weemoed terug gekeken werd op het hele gebeuren.

Weer van stal
Toen Albert van de Ven uit Vinkel een paar jaar geleden het pand aan de Brugstraat 69 kocht, bedacht hij direct dat hij het evenement weer van stal zou halen na het verbouwen van zijn huis. Dat hij niet zomaar iets riep, bewijst de Vinkelnaar want intussen is er een negenkoppig bestuur dat met man en macht werkt om iedereen in Vinkel en omstreken op zaterdag 2 juni een geweldige middag, avond en nacht te bezorgen met veel muziek en een hapje en een drankje.

Handjes wapperen
"Het wordt een openlucht spektakel in festivalsferen", vertellen Albert van de Ven en zijn zoon Bram, Geert en zijn zoon Ron de Visser uit Heeswijk-Dinther en Bram van den Elzen uit Vinkel opgewekt. Zij maken allemaal onderdeel uit van het bestuur en zijn doende om de puntjes op de i te zetten voor Weteringpop. Daarbij laat iedereen flink zijn handjes wapperen want: "We zijn doende om alles zelf te maken. Van de bar, staan tafels, frietwagen en reclameborden", wordt enthousiast uit de doeken gedaan. Met diezelfde vrolijkheid wordt een tekening getoond met de indeling van het terrein, compleet met aparte toilethoek waarin twee dames aangetrokken zijn om op geheel eigenwijze het publiek ook hier van alle egards te voorzien.

De tent afbreken 
Uiteraard draait het om muziek, muziek en nog eens muziek. "We hebben vijf bands geboekt die uit Vinkel en omstreken komen. De line up is nog niet bekend, maar Undone Dishes uit Berlicum, Heegelsleek uit Loosbroek, Outline uit Vinkel, Fatboys Nie Slim uit Heeswijk-Dinther en The Velvet Roses uit Heesch gaan de tent hier afbreken", zo wordt verteld, om lachend te constateren dat er helemaal geen tent is, maar wel een grote overdekte podiumwagen. De organisatie tot slot: "Het is tijd voor een tweede leven voor Weteringpop" Meer info staat op de gelijknamige facebookpagina en website.

Meer berichten