Foto: stockfoto

Operetteklanken in de Jozefkerk

OSS - In de concertreeks 'Da's Passie' in de Jozefkerk in Oss treden zondag 10 juni tenor Berry Reijnen en sopraan Irma Klijn op. Ze worden op piano begeleid door Karen Roelofs-Vogel en trachten operettemuziek terug op de kaart te zetten.

Volgens de concertorganisator was operette ooit een populair genre dat in het verdomhoekje terechtkwam, maar daar nu ook weer uit krabbelt. Het bevorderen en uitvoeren van operettemuziek staat hoog in het vaandel van de Osse operettefanaat Berry Reijnen. Hij zingt en speelt al jarenlang bij operetteverenigingen in het land gastrollen die meestal worden omschreven als 'op zijn lijf geschreven'. Bij zijn deelname aan het tv-programma 'Una Voce Particolare' gooide hij hoge ogen. Bij monde van zanger Henk Poort oordeelde de jury lovend over zijn optreden, vooral over zijn ontspannen vocale en acterende verschijning.

In het operettewereldje leerde hij de Tilburgse sopraan Irma Klijn kennen die zich, ook met 'passie', helemaal thuis voelt in het operettewereldje. Zij past in het operetterepertoire en samen met pianiste Karen Roelofs-Vogel geven ze operetteconcerten. Volgens enthousiaste concertbezoekers 'een feest van herkenning'. Met dit romantisch operetteconcert nemen toehoorders mee naar de gezellige sfeer die past bij de befaamde Weense- en operettemuziek. Bezoekers horen in de Sint Jozefkerk concertante uitvoeringen van werken van Johann Strauss, Franz Lehár en Emmerich Kálmán.

Tenor Berry Reijnen, sopraan Irma Klijn en pianisten Karen Roelofs-Vogel brengen een muzikaal begin van de zondagmiddag, met solo's en romantische liefdesduetten. Het concert begint om 12.00 uur. De toegang kost 5 euro, scholieren mogen voor 2,50 euro de kerk in.

Meer berichten