Op de kinderboerderijdag op zondag 10 juni kunnen kinderen zich uitleven in het hooi.
Op de kinderboerderijdag op zondag 10 juni kunnen kinderen zich uitleven in het hooi. (Foto: )

Kinderboerderijdag 'over de streek' bij De Elzenhoek

OSS - NME-Centrum en kinderboerderij De Elzenhoek houdt zondag 10 juni de Kinderboerderijdag, met activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Er zijn spelletjes voor kinderen en een streekproeverij voor ouders.

Bij NME-Centrum en kinderboerderij De Elzenhoek is er tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te beleven, zoals een rodeostier, demonstratie wolspinnen, ponyritjes, spelen in het hooibad, ponycycle en een Oudhollands spellenparcours.

Troubadour
Kinderen kunnen deze dag een eigen knuffelsteen, mini-moestuin of verfkunstwerk maken, broodjes bakken boven een vuurtje, zich laten schminken, schedels en vachten voelen bij de Beestenboelkar en een pizza bakken in de houtoven. Ook is er een streekproductenmarkt waarin lokale ondernemers hun producten aanbieden en kan men luisteren van muziek van troubadour Noud Bongers en wafellollies, smoothies en broodjes hamburger eten.

Streekproducten
Dit jaar kunnen de bezoekers op kinderboerderijdag ook genieten van streekproducten, zoals kaas, honing, fruit en cranberries. Bij de kramen van Boer Spierings, Imkerij Ecopoll, Landerij van Tosse en de Molen van Ravenstein is van alles te proeven uit de streek. Ook kunnen bezoekers van de Kinderboederijdag wat mee naar huis nemen. Bij de kramen van IVN Oss en Stadse boeren ontdekt men alles over de natuur en moestuinieren.

De toegang tot de kinderboerderij is gratis, meer info staat op de website Van De Elzenhoek.

Meer berichten