Schilderij gemaakt als verwerkingskunst
Schilderij gemaakt als verwerkingskunst (Foto: Christel van Casteren)

Speel en zing voor je leven

OSS - De Osse stichting Chaja zet zich in voor mensen die kampen met de ziekte kanker. Een van de activiteiten die de stichting onderneemt, zijn de workshops 'Spelen voor je leven' en 'Zingen voor je leven'. Volgens de stichting helpen creatieve uitingen als theater en zang bij het verwerkingsproces. Om meer bekendheid aan die activiteit te geven, houdt Chaja zondag 10 juni een kennismakingsdag bij De Lievekamp.

Verwonder je. Kom, speel mee en geniet. Dat is het thema van de diverse workshops op theatergebied door een professionele regisseur en actrices. Ruim tweehonderd mensen kunnen meedoen, grotendeels mensen uit de doelgroep, die zelf of via hun naaste geconfronteerd zijn met kanker. "Maar iedereen is verder welkom", zegt Marleen van den Berg, voorzitter van stichting Chaja. "Hulpverleners die met kankerpatiënten werken, zoals mensen uit de verpleging, oncologen, fysiotherapeuten en andere belangstellenden."

Acteur en dramatherapeut Marius Gosschalk verzorgt een workshop terugspeeltheater, actrice Marianne van Zeijlen fysiek theater, regisseurs Bernadette Sikkens een workshop met muziek als basis en mevrouw Wim Wijnakker een workshop met beeldend theater. Wijnakker is ook regisseur bij Chaja Theater. Een ochtend in de twee weken treffen de deelnemers van de theatergroep elkaar op de speelvloer van de Groene Engel in Oss.

Wie met die toneelgroep van Chaja kennis wil maken, kan zondag 10 juni tussen 10.15 en 17.00 uur meedoen met de workshopdag. Deelname kost 10 euro, aanmelden kan via de website van Stichting Chaja.

Meer berichten