Foto: Google Streetview

Centrum op de schop; split op Klaphekkenplein verdwijnt

OSS - De gemeente Oss gaat het plein tussen de Kazernestraat en de Klaphekkenstraat in het Osse centrum aanpakken. Het plein, in de volksmond bekend als het Klaphekkenplein, krijgt in het najaar een andere ondergrond. Ook start de gemeente na de zomer met de herinrichting van de Raadhuislaan, de Oostwal en de Molenstraat.

Op het Klaphekkenplein ligt antracietkleurig split (steentjes). Omdat vegen en borstelen daar lastig gaat, is onderhoud moeilijk en ontstaat er veel onkruid. De gemeente Oss vervangt de steentjes door klinkers, die veel minder onderhoud nodig hebben. Ook gaat Oss een vlinder- en bijentuin maken op het Klaphekkenplein. Daarvoor plant de gemeente meer bomen en struiken op het plein. Volgens de planning starten de werkzaamheden dit najaar.

Informatieavond
Om Ossenaren te informeren over de veranderingen die op stapel staan, houdt het centrummanagement donderdag 21 juni een inloopbijeenkomst van 18.30 tot 20.00 uur in een tent op het Klaphekkenplein. Men kan daar de tekeningen bekijken en vragen stellen. Vanaf zondag 17 juni zijn de plannen ook online te zien op de website van de gemeente Oss.

In september/oktober begint de gemeente met de de herinrichting van de Raadhuislaan, de Oostwal en de Molenstraat. Die werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Ook die plannen vindt men terug op de website van de gemeente Oss.

Meer berichten