Geslaagde superhelden van Het Hooghuis op de stoep

OSS/HEESCH - De uitslagen van de eindexamens worden woensdag 13 juni bekendgemaakt. Een spannende dag, waarbij veel jongeren uit Oss en omgeving aan de telefoon zijn gekluisterd. Zo ook de leerlingen van alle scholen van Het Hooghuis. Als ludieke 'afscheidsactie' heeft die school op twintig plekken in Oss en Heesch met stoepkrijt een 'superheld'-afbeelding aangebracht, waarbij jongeren een selfie kunnen maken en de trotse foto zelf online kunnen delen.

Het Hooghuis kwam op het idee, omdat jongeren tegenwoordig razendsnel online communiceren en belangstelling voor de uitslagen op de website en in kranten steeds verder terugloopt. Daarbij komt dat de vernieuwde privacywetgeving het niet meer mogelijk maakt om zonder toestemming van ouders/verzorgers de namen van de geslaagde leerlingen in de krant te publiceren.

Leerlingen die vol trots willen laten zien dat ze geslaagd zijn, kunnen dat onder andere doen met de 'geslaagd-vlag' die ze vanuit de scholen ontvangen, maar ook door middel van het maken van een selfie met de 'Hooghuisheld'-afbeelding. Zo hebben jongeren zelf in de hand of ze wel of niet 'in the picture' willen staan. Er is een prijs gekoppeld aan de meest geslaagde foto's met de hashtag #hooghuishelden op social media.

Gemeente Oss en Bernheze waren positief over het voorstel om op deze manier aandacht te schenken aan de eindexamenkandidaten. Het milieuvriendelijke krijt verdwijnt binnen een paar weken.

Meer berichten