V.l.n.r:  Frank Ulijn, Wilma Richters-Maas, Daan Janssen, Frank Jansen, Jasper van Wordragen.  Ontbrekend: Yvonne Jansen-Imminga
V.l.n.r: Frank Ulijn, Wilma Richters-Maas, Daan Janssen, Frank Jansen, Jasper van Wordragen. Ontbrekend: Yvonne Jansen-Imminga (Foto: )

Paulus@ viert vijfjarig bestaan

Door Henk Ruurda

Met expositie en festival

Het is alweer vijf jaar geleden dat Frank Jansen het initiatief nam om van de voormalige Pauluskerk een centrum voor creativiteit en ondernemerschap te maken. Met succes. In de loop van de jaren hebben zich diverse bedrijven vol creatieve geesten gevestigd in de kerk en de voormalige pastorie. En er zijn tien royale ateliers voor even zo veel kunstenaars. Paulus@ bruist van activiteit.

OSS - Frank Jansen: "Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum organiseren we op vrijdag en zaterdag een expositie met als thema: 'We Are Food'."

Klein feestje

"Op vrijdag 29 juni beginnen we dit jubileumweekend met het Paulus Festival Oss. Een klein feestje van 14.00 tot 22.00 uur . De toegang is gratis en we rekenen op veel belangstelling. De expositie is dan uiteraard ook open."

Voorbereidingen

De organisatie is volop bezig met de voorbereidingen: "Aan de expositie doen 27 kunstenaars mee met heel diverse werken. Schilderijen, keramiek, foto's, een heel gevarieerd aanbod en allemaal geinspireerd op het thema 'We Are Food'."

Gezelllig

"Het wordt hartstikke gezellig, met live muziek van locale muzikanten, food en drinks, een DJ, een barista, kindervertier etcetera."

Sprekers

Jansen en zijn organiserend comité hebben diverse sprekers weten aan te trekken die tijdens het festival spreken over actuele onderwerpen: "Zo is er onder andere 'De Keuken van het Ongewenste Dier', we krijgen een presentatie over het Van Kleef Bolwerk in Ravenstein, de Stadse Boeren spreken over een Osse Tiny Forest,
er is een kindercoach, Herso circulaire meubelmakers laten zien hoe ze meubels van oud hout maken."

"Tessa van Zadelhoff presenteert het
Onderwijslab, over innovaties in het primaire onderwijs. En ook nieuwe bedrijven als de praktijk Zienderogen, La Regina del Caffé, Ray BBQ's, RoRo's Bakery,
Willow Hifi en LatinFood4You
presenteren zich."

Er zijn activiteiten voor kinderen. "Dus je kunt gerust je kinderen meenemen. En twee artiesten, Kaya Dappers en graffitikunstenaar Bart de Ruijter maken ter plekke een kunstwerk."

Er is zoals gezegd van alles te proeven en te genieten. Zoals bijvoorbeeld het project Gedekte Tafels. Belangstellenden kunnen zich daarvoor aanmelden en krijgen dan tegen een geringe vergoeding een super maaltijd voorgeschoteld.

Voor meer info:

https://www.facebook.com/PaulusFestivalOss

Meer berichten