Na de race volgt rond 18.00 uur de prijsuitreiking en een gezellige feestavond tot in de kleine uurtjes bij Café de Poot.
Na de race volgt rond 18.00 uur de prijsuitreiking en een gezellige feestavond tot in de kleine uurtjes bij Café de Poot. (Foto: )

Zes uur rondjes rijden op Solex tijdens race in Lith

De opdracht is eenvoudig: leg in 6 uur zoveel mogelijk rondjes af op de Solex. Dat is de 6-uurs Solexrace in Lith in het kort samengevat. Voor de tweede keer wordt de duurzaamheidsrit voor deze markante tweewielers gehouden.

LITH - Zaterdag 7 Juli om twaalf uur klinkt het startschot. Vanuit het pont Lith-Alphen dienen de coureurs een sprint te trekken naar de Solexen, die bij Café de Poot in een rij staan opgesteld. De heren en damesteams rijden over een parcours van ca. 800m zoveel mogelijk rondjes. Het bijzondere van het parcours is dat er ook een hoogteverschil van ca. 5m overbrugd moet worden.

De coureurs moeten een flinke conditie hebben om de lange afstandsrace uit te kunnen rijden. Er moet namelijk heel wat getrapt worden bij het uitkomen van de bochten om de concurrentie voorbij te steken. Er zijn momenten om te rusten, per solex wordt er namelijk met meerdere coureurs gereden. Ondanks dat de race 6 uren duurt, staat bij de rijderswissel of het vervangen van een lekke band de druk er vol op. Iedere seconde telt en kan een plaats kosten.

Wie niet zelf op de Solex stapt, moet zeker een kijkje komen nemen. Er is rondom de solexrace volop entertainment.

Meer berichten