Pakt jouw ploeg straks de gele trui in het Tour Wielerspel van het BD? Doe mee en maak kans op mooie prijzen.
Pakt jouw ploeg straks de gele trui in het Tour Wielerspel van het BD? Doe mee en maak kans op mooie prijzen. (Foto: De Persgroep)

BD Tour Wielerspel: stel je eigen ploeg samen en doe mee

Uw dagblad geeft de kans om de Tour de France nóg intenser te beleven en de spanning op te voeren door mee te spelen met de vertrouwde 'Lezerstour'! De Tour de France zonder wielerspel is immers als een zomer zonder zonneschijn.

Kan Chris Froome na de winst in de Giro d'Italia ook de Tour de France voor de 5e keer winnen of kan Tom Dumoulin weerstand bieden? Deze week start de Tour de France met een kleiner peloton, komen er dan minder valpartijen?

Mix van juiste renners

Via het BD kunnen lezers en onlinebezoekers een eigen tourteam samenstellen en iedere etappe punten scoren. Van alle renners die op zaterdag 7 juli van start gaan, kiezen deelnemers twintig favorieten. Dit zijn sprinters, klimmers, tijdrijders of klassementsrenners. Een mix van de juiste renners, geeft u kans op een zo hoog mogelijke score. Met uw eigen tourploeg is het mogelijk om hoge ogen te gooien tijdens de etappes, maar ook in een eindklassement.

Sinds vorig jaar bestaat de mogelijkheid om gedurende de Tour de France drie wissels toe te passen. Is een renner al vroeg in de Tour gevallen of blijkt hij niet over goede benen te beschikken, dan kunt u hem ruilen voor iemand die wél in vorm is. In de laatste week is het niet meer mogelijk om transfers toe te passen.

Wielervolgers

De fanatieke wielervolgers hebben hun lijstje waarmee ze hopen te scoren al met potlood ingevuld. Maar ook deelnemers die minder goed op de hoogte zijn van de prestaties en het wielrennen dit jaar, kunnen gemakkelijk en gratis meespelen en maken kans op mooie prijzen. Ook kan de hulp worden ingeroepen van prominenten, die een advies geven over op wie we moeten letten.

Tourkenner

Extra leuk is de mogelijkheid om subleagues aan te maken en zo tegen familie, vrienden of collega's te 'strijden'. Wie is de grootste tourkenner binnen uw eigen kring, maar misschien zelfs van heel het BD!

De uitslagen komen dagelijks terug op de website en in de papieren versie van het BD.

bd.nl/wielerspel

Meer berichten