Foto: Thinkstock

Niet te hard? Geld in de pot

HUISSELING - Vanaf maandag 30 juli staat er langs de Grotestraat in Huisseling een bijzondere snelheidsmeter. Die straft hardrijders niet af, maar beloont juist automobilisten die zich wél aan de maximumsnelheid houden. En de buurt profiteert dubbel.

Bestuurders die zich aan de snelheidslimiet houden, sparen automatisch mee aan een buurtproject. Het geld dat met de snelheidsmeter 'verdiend' wordt, besteedt de buurt aan een speeltuin in de straat. Dubbele winst voor de buurt: minder hardrijders én een speeltuin. Wethouder Kees van Geffen is bij de aftrap op maandag 30 juli aanwezig bij de snelheidsmeter die tot 20 augustus in de Grotestraat blijft staan.

Naar Helmonds voorbeeld
Huisseling is niet de eerste plaats waar de snelheidsmeter goede automobilisten beloont. Eerder dit jaar werd de meter met beloning voor het eerst ingezet in de de Helmondse Dijksestraat. Dat is een 30-km-zone, waar te hard gereden werd en twee 'gewone' snelheidsmeters niet het gewenste resultaat hadden. De inzet van de nieuwe snelheidsmeter bracht het aantal snelheidsovertreders omlaag. Bestuurders die zich wél aan de snelheid hielden, brachten samen 500 euro in de spaarpot. Ook dat geld wordt gebruikt voor een speelveldje in de straat in Helmond, zodat de buurt dubbel profiteert.

Meer berichten