Het boek is voorzien van tekeningen door het jeugdige talent Storm van der Heide
Het boek is voorzien van tekeningen door het jeugdige talent Storm van der Heide (Foto: )

Spookjesverhalen: nieuw boek van Jos Kremers

OSS - 'Spookjesverhalen'. Zo heet het nieuwe boek van Jos Kremers. De verhalen gaan over gebeurtenissen die bij kinderen in het dagelijks leven kunnen voorkomen en over fantasieavonturen zoals die bij spoken plaats kunnen vinden, variërend van spijbelen tot een gevecht in een tent en van wegwaaien in een storm tot sneeuw.

Jos Kremers (1949, geboren in Veghel, heeft ruim 30 jaar in Oss gewoond en woont nu in Helmond) is een veelzijdig auteur die graag de grenzen van zijn kunnen opzoekt. Dit is zijn eerste jeugdboek. Wat als een aardigheidje voor zijn kleinkinderen begon groeide, op veler verzoek, uit tot een heus boek. Dit jeugdboek, geschreven voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar (de basisschool), verhaalt de belevenissen van Dingetje en Tafsiri.

Dit zijn twee meisjesspoken - waarbij Dingetje het belangrijkste personage (spokage) is - die allerlei avonturen beleven. Enkele daarvan hebben een knipoog naar grote maatschappelijke thema's. Zoals in elk goed jeugdboek is er een link naar de goede normen en waarden. Alle verhalen hebben meerdere lagen waardoor het ook voor volwassenen leuk en verrassend is om te lezen. Dit boek is dan ook uitermate geschikt om kinderen uit voor te lezen. Het boek is voorzien van tekeningen door Storm van der Heide (2005).

Meer berichten